Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
31. júla 2024 o 19:29
Čas čítania 0:33

Príspevok 200 eur na dieťa bude od nového roka minulosťou. Štát naň podľa vlády nemá peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda avizuje veľké úspory v rozpočte.

  • Rodičovský bonus „200 eur na dieťa“ bude zrejme platný už len tento rok.
  • Vláda ešte s náhradou za zrušený zákon neprišla.
  • Štát si vraj takýto príspevok nemôže dovoliť, informuje portál Peniaze.sk.

Prečo je to dôležité: Včasné informovanie o zmenách pomáha rodinám pripraviť sa na pokles príjmov a predchádzať finančným ťažkostiam. Toto opatrenie môže mať významný dopad na ich mesačné príjmy.

Širší kontext: Minister financií Ladislav Kamenický avizoval veľké šetrenie. Ročne plánuje ušetriť až 1,4 miliardy eur. 1,2 miliardy ročne predstavuje súčasný daňový bonus.

Rodičia sa musia podľa portálu pripraviť na rapídne zníženie daňového bonusu. Od budúceho roka bude maximálna suma 100 eur, nárok na ňu bude mať menej ľudí.
Bonus na menšie deti sa zníži na 100 eur mesačne. Pre deti staršie ako 15 rokov bude od nového roka bonus len 50 eur mesačne.

Prečítaj si aj tieto články: 

19. júla 2024 o 8:24 Čas čítania 1:00 Vláda zvažuje novú daň. Bežných ľudí i firmy by zdanila za posielanie peňazí cez banku aj za výbery z bankomatov Vláda zvažuje novú daň. Bežných ľudí i firmy by zdanila za posielanie peňazí cez banku aj za výbery z bankomatov
30. júna 2024 o 8:41 Čas čítania 0:47 Stravné by sa malo na Slovensku zvýšiť. Zamestnanci dostanú drahšie stravné lístky už po lete Stravné by sa malo na Slovensku zvýšiť. Zamestnanci dostanú drahšie stravné lístky už po lete
28. júna 2024 o 17:50 Čas čítania 0:35 Slováci s exekúciou si polepšia. Od augusta môžu čakať vyššiu výplatu Slováci s exekúciou si polepšia. Od augusta môžu čakať vyššiu výplatu
Domov
Zdieľať
Diskusia