Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
2. augusta 2024 o 19:02
Čas čítania 0:41

Na ukrajinskej hranici prebieha veľké policajné cvičenie. Zamerané je na nelegálnu migráciu a pašovanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na cvičení participuje veľké množstvo príslušníkov polície.

  • Proti nelegálnej migrácii a pašovaniu je zameraná policajná preventívna bezpečnostná akcia, ktorá sa v piatok koná na východnej hranici s Ukrajinou.
  • Cieľom akcie je podľa ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka zníženie nelegálneho migračného tlaku na vonkajšej schengenskej hranici, zadržanie a odradenie prevádzačov a boj proti pašovaniu, ktoré sa týka najmä cigariet, drog a zbraní.
  • Cvičenie má taktiež preveriť koordináciu rôznych bezpečnostných zložiek Policajného zboru v teréne aj v súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom.

Prečo je to dôležité: Na Slovensko aktuálne prúdi väčší počet nelegálnych migrantov z Ukrajiny. Títo ľudia však na Slovensku nepredstavujú nebezpečenstvo a zostávajú tak pod ochranou Slovenskej republiky.

Citát: „Na akcii participujú v prvom rade príslušníci hraničnej a cudzineckej polície, príslušníci dopravnej polície, mobilná zásahová jednotka, služobná hipológia a letecký útvar ministerstva vnútra. Technickú podporu vykonáva Hasičský a záchranný zbor,“ povedal policajný prezident Ľubomír Solák.

14. septembra 2024 o 18:30 Čas čítania 2:02 FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 € FOTO: OUTFIT CHECK zo Žúru na zámku: Bunda od väzňa či perly za 550 €

Širší kontext: Na akcii, ktorá sa začala o 6.00 h, sa podľa prezidenta PZ Ľubomíra Soláka zúčastňuje viac ako 400 policajtov. Zvýšený počet síl a prostriedkov bude na hranici do soboty 3. augusta 6.00 h.

eštok
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia