Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
5. augusta 2024 o 10:35
Čas čítania 0:34

14-ročný chlapec vyšiel sám na Rysy. Naspäť ho musel previesť záchranársky vrtuľník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rodičia požiadali záchranárov o pomoc po tom, čo sa im chlapec dlhšie neozval.

  • Horská záchranná služba pomáhala spolu s leteckými záchranármi v nedeľu 4. augusta večer 14-ročnému slovenskému chlapcovi, ktorý sám vystúpil na vrchol Rysy.
  • O pomoc požiadali rodičia mladého turistu.

Citát: „Rodičia požiadali o jeho evakuáciu. O súčinnosť bola požiadaná posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby z Popradu, ku ktorej sa po medzipristátí v Starom Smokovci pridali dvaja horskí záchranári. Spoločne smerovali ku vrcholu Rysov a zároveň prehľadávali aj turistický chodník,“ uviedla HZS. Záchranárom sa podarilo chlapca lokalizovať na hrebeni vrcholu.

Širší kontext: Keďže sa s chlapcom nepodarilo opakovane spojiť, začala HZS úkony smerujúce k jeho vypátraniu. Počas toho sa s mladíkom podarilo spojiť, oznámil, že sa nachádza na vrchole Rysov.

Mladého turistu z terénu evakuovali pomocou palubného navijaka a následne letecky transportovali do Starého Smokovca. Tam si ho prevzali príslušníci Policajného zboru SR, ktorí ho následne odovzdali jeho rodičom.

Prečítaj si aj tieto články: 

1. augusta 2024 o 12:57 Čas čítania 0:30 VIDEO: V Tatrách sa vytvorila kolóna turistov. Chodník smerujúci na Rysy bol plný už o desiatej doobeda VIDEO: V Tatrách sa vytvorila kolóna turistov. Chodník smerujúci na Rysy bol plný už o desiatej doobeda
23. júla 2024 o 9:12 Čas čítania 0:59 Kontroverzná vyhliadková veža zrejme zmizne zo Štrbského Plesa. „Nehodí sa sem,“ tvrdí nový prevádzkovateľ Rattaj Kontroverzná vyhliadková veža zrejme zmizne zo Štrbského Plesa. „Nehodí sa sem,“ tvrdí nový prevádzkovateľ Rattaj
26. mája 2024 o 13:04 Čas čítania 0:24 Vo Vysokých Tatrách spadol vrtuľník. Na palube boli tri osoby, jedného muža previezli do nemocnice Vo Vysokých Tatrách spadol vrtuľník. Na palube boli tri osoby, jedného muža previezli do nemocnice
záchrári
Zdroj: HZS
Domov
Zdieľať
Diskusia