Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. augusta 2024 o 16:25
Čas čítania 0:41

Konšpirátor Banáš odmietol ponuku stať sa poradcom prezidenta Pellegriniho. Hlave štátu chce pomáhať inak

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jozef Banáš uviedol dva dôvody, prečo ponuku neprijal.

  • Jozef Banáš odmietol ponuku prezidenta Petra Pellegriniho stať sa jeho poradcom pre kultúru a médiá.
  • Dôvodom odmietnutia ponuky je jeho angažovanosť v iných projektoch a priestor na slobodu názoru, ktorý by sa po prijatí ponuky zmenšil.
  • V podcaste ODznova uviedol, že prezidentovi môže pomôcť so zahraničným imidžom Slovenska v rámci svojich možností, schopností či kontaktov.

Prečo je to dôležité: Kontroverzná minulosť a vyjadrenia Jozefa Banáša vzbudzovali v spoločnosti pochybnosti o jeho spôsobilosti na post poradcu prezidenta.

Citát: „Pre mňa je dôležité mať aj priestor na slobodu názoru. Mám pocit, že v zásadných názoroch a otázkach sa s prezidentom zhodneme. Ale viete, keď ste raz v politike – ste poradca prezidenta – musíte byť to, čomu sa hovorí ´politická korektnosť´. Už nemôžete tak otvorene hovoriť, čo si myslíte,“ povedal Banáš.

Širší kontext: Spisovateľ Banáš bol v minulosti tajným pracovníkom ŠtB. Donášal vraj na zahraničných novinárov. Počas pandémie covidu-19 popieral existenciu vírusu, ktorým sa nakoniec nakazil. Bol tiež odporcom očkovania. Jozef Banáš pravidelne vystupuje v konšpiračných médiách.

Prečítaj si aj tieto články:

27. júla 2024 o 11:32 Čas čítania 0:44 Pellegrini sa po dlhom čase stretne s Ficom. Musia prediskutovať dôležité otázky Pellegrini sa po dlhom čase stretne s Ficom. Musia prediskutovať dôležité otázky
25. júla 2024 o 18:46 Čas čítania 0:47 Peter Pellergini podpísal novelu Trestného zákona. Pripomienkovala ju Európska komisia Peter Pellergini podpísal novelu Trestného zákona. Pripomienkovala ju Európska komisia
17. júla 2024 o 17:40 Čas čítania 0:30 Konšpirátor Jozef Banáš sa doposiaľ nestal poradcom prezidenta. Pellegrini o jeho minulosti mlčí Konšpirátor Jozef Banáš sa doposiaľ nestal poradcom prezidenta. Pellegrini o jeho minulosti mlčí
JOZEF BANÁŠ
Zdroj: Wikipedia / Luděk Kovář – [email protected]
Domov
Zdieľať
Diskusia