Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
17. júla 2024 o 17:40
Čas čítania 0:30

Konšpirátor Jozef Banáš sa doposiaľ nestal poradcom prezidenta. Pellegrini o jeho minulosti mlčí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spisovateľ a konšpirátor Jozef Banáš je kandidátom na kreslo poradcu prezidenta. Do funkcie však ani po niekoľkých týždňoch nenastúpil.

  • Konšpirátor Jozef Banáš sa doposiaľ nestal poradcom prezidenta Petra Pellegriniho, informuje Denník N.  
  • Spisovateľ Banáš bol v minulosti tajným pracovníkom ŠtB. Donášal vraj na zahraničných novinárov.
  • Počas pandémie covidu-19 popieral existenciu vírusu, ktorým sa nakoniec nakazil. Bol tiež odporcom očkovania. 

Prečo je to dôležité: Kontroverzná minulosť a vyjadrenia Jozefa Banáša vzbudzujú v spoločnosti pochybnosti o jeho spôsobilosti na post poradcu prezidenta. 

Širší kontext: Jozef Banáš pravidelne vystupuje v konšpiračných médiách. Pellegrini sa k Banášovej minulosti v ŠtB nevyjadril. Spisovateľ by mal prezidentovi radiť v oblasti kultúry a médií.

Petrovi Pellegrinimu bude radiť aj bývalý generálny tajomník Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a exminister zahraničných vecí Ján Kubiš. Ten má prezidentovi pomáhať v oblasti zahraničnej politiky a medzinárodných vzťahov.

Prečítaj si aj tento článok

17. júna 2024 o 7:43 Čas čítania 1:00 Pellegriniho ďalším možným poradcom bude Jozef Banáš. Radiť by mu mal v oblasti kultúry a médií Pellegriniho ďalším možným poradcom bude Jozef Banáš. Radiť by mu mal v oblasti kultúry a médií
Domov
Zdieľať
Diskusia