Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
27. júla 2024 o 11:32
Čas čítania 0:44

Pellegrini sa po dlhom čase stretne s Ficom. Musia prediskutovať dôležité otázky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pellegrini a Fico budú na stretnutí riešiť aj personálne otázky.

  • Prezident Peter Pellegrini a premiér Robert Fico budú na svojom prvom oficiálnom stretnutí od atentátu pravdepodobne riešiť aj personálne otázky vrátane definitívneho obsadenia postu predsedu parlamentu a pozície riaditeľa Slovenskej informačnej služby.
  • Bývalá prezidentka SR Zuzana Čaputová otázku vymenovania riaditeľa SIS prenechala na svojho nástupcu, ani nový prezident však o nej dodnes nerozhodol. Vládny nominant Pavol Gašpar stále čaká na jeho rozhodnutie.
  • Neobsadený ostáva aj druhý najvyšší ústavný post, pozícia predsedu Národnej rady SR, ktorú dočasne riadi jej podpredseda Peter Žiga na základe poverenia bývalého predsedu Petra Pellegriniho.

Prečo je to dôležité: Stretnutie najvyšších ústavných činiteľov po dlhšom období má široký dosah na stabilitu, efektivitu a dôveru v politické vedenie krajiny.

Citát: „Nehovorím, že má návrh vlády akceptovať, a nehovorím ani to, že ho má zamietnuť, ale má o ňom rozhodnúť,“ povedal publicista Juraj Hrabko o stále neobsadenom mieste šéfa SIS. 


Širší kontext: Oficiálne stretnutie dvoch z trojice najvyšších ústavných činiteľov avizoval na koniec augusta Pellegrini. Podľa Hrabka bude definitívny termín takejto schôdzky závisieť od postoja premiéra, na stole je však viacero personálnych otázok, ktoré treba riešiť.

Prečítaj si aj tieto články: 

25. júla 2024 o 18:46 Čas čítania 0:47 Peter Pellergini podpísal novelu Trestného zákona. Pripomienkovala ju Európska komisia Peter Pellergini podpísal novelu Trestného zákona. Pripomienkovala ju Európska komisia
16. júla 2024 o 7:43 Čas čítania 0:44 Fico tvrdí, že Smer-SD nikdy nezahlasuje za vstup Ukrajiny do NATO. Pellegrini hovoril vo Washingtone niečo iné Fico tvrdí, že Smer-SD nikdy nezahlasuje za vstup Ukrajiny do NATO. Pellegrini hovoril vo Washingtone niečo iné
12. júla 2024 o 9:02 Čas čítania 0:50 Peter Pellegrini vo Washingtone: Slovensko je ochotné prispieť Ukrajine viac ako 100 miliónov eur Peter Pellegrini vo Washingtone: Slovensko je ochotné prispieť Ukrajine viac ako 100 miliónov eur
Späť
Zdieľať
Diskusia