Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
14. augusta 2024 o 11:14
Čas čítania 0:49

VIDEO: Šimkovičová nazvala opozičné protesty Majdanom. Vadilo jej tiež, že ľudia stáli v horúčavách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tisíce ľudí protestovali na Námestí SNP v Bratislave proti krokom vlády, podľa Šimkovičovej ide o Majdan.

  • Ministerka kultúry Martina Šimkovičová na svojom Telegrame zverejnila video, v ktorom kritizovala platformu Otvorená kultúra, opozíciu a médiá.
  • Tvrdí, že si vyprosí, aby ju aj generálneho tajomníka služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáša Machalu označovali za homofóbov či klérofašistov.
  • Skritizovala aj protesty a rovnako ako Boris Susko, aj ministerka hovorila, že opozícia organizuje protesty v horúčavách. Protesty označila za Majdan (ministerka pravdepodobne narážala na protesty Euromajdan, ktoré sa konali v roku 2013 a 2014 v Kyjeve. Rusko tvrdilo, že protesty organizuje Západ - poznámka redakcie).

Citát:„Vraj ministerstvo kultúry odvolaním týchto dvoch najschopnejších manažérov ohrozuje nielen tieto inštitúcie, ale aj celú kultúru a dokonca aj celé Slovensko. A preto treba podľa nich začať a vytrvať s Majdanom, aj keď sú horúčavy,“ povedala Šimkovičová vo videu.

Širší kontext: Na Námestí SNP v Bratislave sa v utorok podvečer zišli tisíce ľudí. Protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát. Organizátori účasť odhadli na 18-tisíc ľudí. Za zhromaždením stáli opozičné hnutie PS a strana SaS.

Prečítaj si aj tieto články:

13. augusta 2024 o 18:40 Čas čítania 0:28 GALÉRIA: Na protest za odstúpenie Šimkovičovej a Suska prišli tisíce ľudí. Znepokojilo ich prepustenie Kováčika a čistky v kultúre GALÉRIA: Na protest za odstúpenie Šimkovičovej a Suska prišli tisíce ľudí. Znepokojilo ich prepustenie Kováčika a čistky v kultúre
13. augusta 2024 o 17:43 Čas čítania 0:50 Ministerka Šimkovičová odvolala troch členov Rady Fondu na podporu umenia. Vyberali ich ešte bývalí ministri kultúry Ministerka Šimkovičová odvolala troch členov Rady Fondu na podporu umenia. Vyberali ich ešte bývalí ministri kultúry
8. augusta 2024 o 11:00 Čas čítania 1:51 KOMENTÁR: Šimkovičovej pomsta kultúre má ďalšie obete, za koalíciu robia poriadky kukláči aj gorily KOMENTÁR: Šimkovičovej pomsta kultúre má ďalšie obete, za koalíciu robia poriadky kukláči aj gorily
Domov
Zdieľať
Diskusia