Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
14. augusta 2024 o 7:28
Čas čítania 0:41

Minister Susko kritizuje protesty. Tvrdí, že opozícia v horúčavách ohrozuje zdravie ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Boris Susko tvrdí, že vláda chce justíciu prinavrátiť do normálu. Skritizoval opozíciu, médiá aj umelcov.

  • Šéf rezortu spravodlivosti Boris Susko povedal, že je smutné počúvať o odvolávaní ministra spravodlivosti, ktorý nájde odvahu bojovať za návrat justície do normálu.
  • V reakcii na utorkový protest povedal, že opozícia ženie ľudí do ulíc počas horúčav a riskuje tak ich zdravie.
  • Susko tvrdí, že vláda Igora Matoviča počas pandémie obmedzovala slobodu názoru, zhromažďovania sa a vypínala médiá bez rozhodnutia súdov, iba na základe vôle politikov.

Citát:„Nenechajte sa zahnať do pekla emócií a nízkych pudov, hoci časť opozície ide za výdatnej asistencie médií a umelcov podľa osvedčeného manuálu. A neváha pritom hnať ľudí do ulíc, pričom v tropickom teple riskuje zdravie stoviek ľudí,“ povedal Susko.

Širší kontext: Tisíce ľudí v utorok na Námestí SNP v Bratislave protestovali proti krokom vládneho kabinetu. Kritizovali aktuálnu situáciu v kultúre, personálne zmeny v kultúrnych inštitúciách a vyjadrili aj obavy o právny štát.

Rečníci okrem iného vyčítali ministrovi spravodlivosti rozhodnutie podať dovolanie a pustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia. Za zhromaždením stáli opozičné hnutie PS a strana SaS.

Prečítaj si aj tieto články:

13. augusta 2024 o 17:43 Čas čítania 0:50 Ministerka Šimkovičová odvolala troch členov Rady Fondu na podporu umenia. Vyberali ich ešte bývalí ministri kultúry Ministerka Šimkovičová odvolala troch členov Rady Fondu na podporu umenia. Vyberali ich ešte bývalí ministri kultúry
13. augusta 2024 o 18:40 Čas čítania 0:28 GALÉRIA: Na protest za odstúpenie Šimkovičovej a Suska prišli tisíce ľudí. Znepokojilo ich prepustenie Kováčika a čistky v kultúre GALÉRIA: Na protest za odstúpenie Šimkovičovej a Suska prišli tisíce ľudí. Znepokojilo ich prepustenie Kováčika a čistky v kultúre
13. augusta 2024 o 12:10 Čas čítania 1:34 Bývalí ministri kultúry posielajú odkaz Šimkovičovej: Nie skanzen uzavretý do seba, ale otvorenosť svetu, hovoria o rezorte Bývalí ministri kultúry posielajú odkaz Šimkovičovej: Nie skanzen uzavretý do seba, ale otvorenosť svetu, hovoria o rezorte
Domov
Zdieľať
Diskusia