Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
20. augusta 2024 o 10:50
Čas čítania 0:31

Vláda chce pomôcť zdravotne znevýhodneným deťom. Plánuje zvýšiť výšku dôležitého príspevku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zmení sa príspevok pre zdravotne znevýhodnené deti aj odľahčovacia služba.

  • Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR plánuje zvýšenie príspevku na opatrovanie zdravotne znevýhodnených detí a zmenu systému poskytovania odľahčovacej služby.
  • Doposiaľ mal rodič zdravotne znevýhodneného dieťaťa nárok na odľahčovaciu službu 30 dní v roku a po novom to bude 360 hodín.
  • Zákonom zvýšia príplatok k príspevku na opatrovanie zdravotne znevýhodnených detí zo 100 na 200 eur.

Širší kontext: Doteraz mal rodič zdravotne znevýhodneného dieťaťa nárok na odľahčovaciu službu 30 dní v roku a po novom to bude 360 hodín. Tomáš ozrejmil, že rodičia si budú môcť čerpať hodiny z časového fondu podľa toho, koľko potrebujú. 

Ďalšou zmenou v zákone o sociálnych službách je, že obce, mestá a samosprávne kraje budú mať 30 dní na to, aby umiestnili ľudí odkázaných na starostlivosť buď do vlastného zariadenia, alebo iného verejného či neverejného zariadenia.

22. júla 2024 o 16:56 Čas čítania 0:42 Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok
Domov
Zdieľať
Diskusia