Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
22. júla 2024 o 16:56
Čas čítania 0:42

Do konca júla máš možnosť získať od štátu 150 eur. Nepremeškaj nárok na príspevok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Do konca júla treba požiadať o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie.

  • Obyvatelia Slovenska môžu do konca mesiaca podať žiadosť o príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie pri refinancovaných úveroch aj spätne od januára 2024.
  • Po tomto termíne sa bude poskytovať príspevok len za jeden mesiac spätne.

Prečo je to dôležité: Mnohé slovenské domácnosti sa dostali z dôvodu zvyšovania úrokových sadzieb do finančných problémov. Príspevok im môže pomôcť zmierniť finančný tlak.

Citát:„Oprávneným žiadateľom môže byť aj dlžník alebo spoludlžník uvedený na zmluve o úvere na bývanie. Ak je viac oprávnených osôb (dlžník a spoludlžník), ktoré spĺňajú podmienky nároku na príspevok, nárok na príspevok vzniká len jednej z nich,“ informovalo Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Širší kontext: Okruh žiadateľov sa kvôli novele zákona o pomoci pri splácaní úveru na bývanie rozšíril aj pre osoby s refinancovanými úvermi. Príspevok nie je možné poskytnúť na úvery na bývanie, pri ktorých došlo k refinancovaniu len spotrebiteľských úverov a takzvaných amerických hypoték, čo sú bezúčelové úvery na bývanie.

21. augusta 2024 o 16:20 Čas čítania 4:30 Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil Obchádzanie sankcií voči Rusku? Slovenský vývoz do viacerých krajín sa po začiatku vojny zdvojnásobil

Na príspevok majú nárok osoby, ktorých výška mesačnej splátky poskytovaného úveru na bývanie z dôvodu zvýšenia úrokovej sadzby úveru vzrástla v porovnaní s referenčnou splátkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia