Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. augusta 2024 o 10:23
Čas čítania 0:57

Bývalý moderátor Bruchala reaguje na Kuffov zásah do kultúry: My sa vraciame do roku 1968? Ideme tu určovať, čo máme sledovať?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pavel Bruchala sa vyjadril k aktuálnemu dianiu v krajine.

  • Bývalý kolega Martiny Šimkovičovej Pavel Bruchala na Instagrame opäť reagoval na aktuálne dianie na Slovensku.
  • Vo videu reagoval na zásah Štefana Kuffu do divadelného predstavenia Moje baby, ktoré odohralo Národné divadlo Košice v obci Malá Franková, ale aj na jeho cenzúru expozície v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši (SMOPAJ).

Prečo je to dôležité: Bruchala vo svojom videu vyjadruje obavy, že nedávne činy Štefana Kuffu pripomínajú obdobie normalizácie po invázii v roku 1968, keď bola cenzúra bežnou praxou.

Citát:„My sa vraciame do roku 1968? To naozaj si ideme takto pripomenúť 56. výročie okupácie? Práve v týchto dňoch? Ideme tu moralizovať a určovať, čo máme a nemáme robiť, sledovať?“ povedal Bruchala.

„Všetci ostatní, ktorí máme iný názor ako je nám tu predkladaný a hovorí sa, že toto je názor, ktorý reprezentuje celé Slovensko, vôbec to nie je pravda. Začnime nahlas hovoriť, že máme aj iný názor, pretože táto vládna garnitúra zabúda na to, že naozaj nereprezentuje celé Slovensko,“ dodal na záver.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Širší kontext: Štefan Kuffa začal na predstavení v obci Malá Franková určovať, pre koho je vhodné a kto by mal zostať sedieť v hľadisku. Štátneho tajomníka nakoniec musel vyviesť starosta.

Kuffa taktiež dal vycenzurovať podstatnú časť prezentácie pohanského rituálu z neskorej doby bronzovej. Po Kuffovej návšteve upravili expozíciu Kras a jaskyne Slovenska tak, aby nezobrazovala uctievanie pohanského božstva ľudskou obeťou. Figurínu klaňajúceho sa obetovaného nahradili obilninami.

Prečítaj si aj tieto články:

12. augusta 2024 o 17:26 Čas čítania 0:47 VIDEO: Bývalý moderátor Bruchala tvrdo kritizuje exkolegyňu Šimkovičovú: Maťa, si pomstychtivá a ničíš životy VIDEO: Bývalý moderátor Bruchala tvrdo kritizuje exkolegyňu Šimkovičovú: Maťa, si pomstychtivá a ničíš životy
20. augusta 2024 o 16:48 Čas čítania 0:35 Divadelnú hru, ktorú prerušil Štefan Kuffa, si môžeš pozrieť online. Nájdeš ju na streamovacej platforme Divadelnú hru, ktorú prerušil Štefan Kuffa, si môžeš pozrieť online. Nájdeš ju na streamovacej platforme
15. augusta 2024 o 20:47 Čas čítania 0:33 VIDEO: Bývalý moderátor Bruchala reaguje na nenávistné komentáre: „Anonymná nenávisť nie je odpoveď,“ odkazuje hejterom VIDEO: Bývalý moderátor Bruchala reaguje na nenávistné komentáre: „Anonymná nenávisť nie je odpoveď,“ odkazuje hejterom
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Pavel Bruchala (@pavel_bruchala)

Domov
Zdieľať
Diskusia