Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
23. augusta 2024 o 14:03
Čas čítania 0:54

Fico predloží návrh na odvolanie Šimečku. Predseda PS tvrdí, že koalícia sa správa ako za komunizmu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Fico Šimečku obvinil, že chráni finančné záujmy rodiny. Šimečka mu odkazuje, že ide o strašenie a zastieranie.

  • Premiér Robert Fico na koaličnej rade na budúci týždeň oficiálne predloží návrh na odvolanie predsedu opozičného Progresívneho Slovenska Michala Šimečku z postu podpredsedu Národnej rady SR.
  • Fico je presvedčený, že Šimečka organizuje a zneužíva protest na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny, a preto nemôže byť podpredsedom parlamentu.
  • Šimečka tvrdí, že útok na jeho rodinu je iba zastierací manéver a pomsta za opozičnú prácu.

Prečo je to zaujímavé: Návrh na odvolanie Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu prišiel po tom, čo opozícia zvolala protest, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 18-tisíc ľudí, a kritizovala konanie ministerky Šimkovičovej aj prepustenie Dušana Kováčika.

Citáty:„Predseda najsilnejšej opozičnej strany bol zvolený v národnej rade za podpredsedu NR SR, ale takáto pozícia nie je viazaná na konkrétne meno, je viazaná na predstaviteľa opozície,“ povedal Fico.

„Cenzurujú, kádrujú a útočia na rodinu. Ficova vláda pomsty má problémy, potrebujú odviesť pozornosť. Nevyšiel im útok cez môjho nebohého starého otca, tak skúšajú pošpiniť moju mamu a partnerku,“ odkázal Šimečka.

10. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 2:34 Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective Radikalizovali aj vraha zo Zámockej, v USA zadržali lídrov Terrorgram Collective

Širší kontext: Fico poukázal na to, že niektoré nadácie, ktoré získali peniaze od štátu, sú napojené na Šimečkových rodinných príslušníkov, ako je strýko, mama či partnerka. Nadácie podľa neho môžu pokračovať v činnosti, ale nie z prostriedkov štátu. Podpredseda parlamentu Tibor Gašpar apeloval na Šimečku, aby sa postu vzdal sám. Šimečka tvrdí, že predstavitelia koalície sa správajú ako komunisti.

Prečítaj si aj tieto články:

22. augusta 2024 o 12:51 Čas čítania 2:44 Riaditelia SND posielajú ministerke Šimkovičovej otvorený list. V divadle bez vedenia vládne chaos a zmätok Riaditelia SND posielajú ministerke Šimkovičovej otvorený list. V divadle bez vedenia vládne chaos a zmätok
21. augusta 2024 o 10:23 Čas čítania 0:57 Bývalý moderátor Bruchala reaguje na Kuffov zásah do kultúry: My sa vraciame do roku 1968? Ideme tu určovať, čo máme sledovať? Bývalý moderátor Bruchala reaguje na Kuffov zásah do kultúry: My sa vraciame do roku 1968? Ideme tu určovať, čo máme sledovať?
21. augusta 2024 o 6:40 Čas čítania 0:36 Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú
Domov
Zdieľať
Diskusia