Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
21. augusta 2024 o 6:40
Čas čítania 0:36

Danko chce zvolávať vlástné koaličné protesty. Opozícia podľa neho výzvami na odvolanie zastrašuje Šimkovičovú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V parlamente si zastal aj ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a ministra spravodlivosti Borisa Susku.

Šéf SNS Andrej Danko v utorok v parlamente vyhlásil, že v súvislosti s nespokojnosťou s krokmi opozície plánuje zorganizovať koaličný protest, ktorý by sa mal konať na jeseň, informujú tvnoviny.sk.

Zároveň podporuje návrh Roberta Fica o odvolaní Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. Dodal, že SNS sa postará o vyzbieranie podpisov. 

Danko si počas schôdze zastal ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú a Borisa Suska. Podporu im vyjadril v čase, kedy ich chce opozícia odvolať. 

Vyjadril sa aj k slovám Michala Šimečku z Progresívneho Slovenska, ktorý tvrdí, že odvolanie nebolo možné, keďže neprišlo dostatok koaličných poslancov. Andrej Danko sa ohradil, že chýbala aj časť opozície. „Nám tu nebude Šimečka s pár ľuďmi napojenými na Fond na podporu umenia zastrašovať ministerku. My máme tak isto svojich voličov a vážne zvažujeme, aby sme na jeseň urobili protest,“ ohlásil šéf SNS.

Zatiaľ nie je úplne jasné, proti komu chce Andrej Danko z postu vysokého ústavného činiteľa protest vyhlásiť. 

29. júna 2024 o 16:07 Čas čítania 0:46 Andrej Danko: Získali sme väčšinu, môžeme si schváliť čokoľvek. Je to šokujúce tvrdenie, reaguje opozícia Andrej Danko: Získali sme väčšinu, môžeme si schváliť čokoľvek. Je to šokujúce tvrdenie, reaguje opozícia
Domov
Zdieľať
Diskusia