Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
26. augusta 2024 o 14:30
Čas čítania 0:37

Do vzdušného priestoru Poľska vletel neidentifikovaný objekt. Zrejme súvisí s masívnym útokom Ruska na Ukrajinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Objekt z územia Poľska zmizol asi po 25 kilometroch, Poliaci boli pripravení na jeho zostrelenie.

Počas ruského pondelkového útoku na Ukrajinu vletel neidentifikovaný objekt, s najväčšou pravdepodobnosťou dron, do vzdušného priestoru Poľska a zrejme dopadol na jeho územie.

Rusko počas masívneho útoku vypustilo na Ukrajinu vyše 200 rakiet, striel a bezpilotných lietadiel.

Pri úderoch zahynulo najmenej päť osôb, zasiahnuté boli podľa predstaviteľov aj ukrajinské energetické zariadenia.

Neznámy objekt nad Poľskom

Neznámy objekt prenikol do poľského vzdušného priestoru približne o 06:43 hod. Na území Poľska ho potvrdili najmenej tri radarové stanice, uviedol Maciej Klisz, šéf operačného veliteľstva poľskej armády.

Vlastnosti objektu podľa neho ukazujú, že nešlo o raketu. Dodal, že nad objektom mal plnú kontrolu a bol pripravený ho zostreliť, zastavili ho však poveternostné podmienky. Objekt zmizol asi po 25 kilometroch na poľskom území.

Armáda po danom objekte momentálne pátra v oblasti pohraničného mesta Tyszowce, Klisz však nevylúčil, že už mohol opustiť územie Poľska. Do akcie je zapojených 75 vojakov aj vrtuľníky.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

24. augusta 2024 o 12:38 Čas čítania 0:54 VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata VIDEO: Zelenskyj posiela Putinovi tvrdý odkaz. Moskva vraj bude vedieť, čo je to odplata
23. augusta 2024 o 10:29 Čas čítania 0:49 Nemecká základňa NATO zvýšila stupeň ohrozenia. Spravodajské informácie hlásili potenciálnu hrozbu Nemecká základňa NATO zvýšila stupeň ohrozenia. Spravodajské informácie hlásili potenciálnu hrozbu
17. augusta 2024 o 11:30 Čas čítania 1:12 Rusko sa pripravuje na „desaťročia“ trvajúce sankcie Západu. Očakávajú, že neskončia ani po uzavretí mieru Rusko sa pripravuje na „desaťročia“ trvajúce sankcie Západu. Očakávajú, že neskončia ani po uzavretí mieru
Domov
Zdieľať
Diskusia