Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. augusta 2024 o 18:10
Čas čítania 0:44

Od septembra začnú v polícii platiť nové zmeny. Policajný prezident informoval o novinkách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ľubomír Solák hovoril o zmenách v polícii.

  • Policajný prezident Ľubomír Solák predstavil zmeny v polícii, ktoré začnú platiť od nedele 1. septembra.
  • Národná kriminálna agentúra 1. septembra zanikne a vzniknú tri nové útvary - Úrad boja proti organizovanej kriminalite, Národná protidrogová jednotka a Protiteroristická centrála.
  • Špecializované útvary Policajného zboru (PZ) by už nemali vyšetrovať bežné trestné činy či priestupky a celý proces by sa mal podľa policajného prezidenta zefektívniť. Solák povedal, že sa pri reorganizácii PZ inšpirovali v zahraničí, najmä v Českej republike.

Citát: „Národná centrála organizovaného zločinu v Českej republike mala za rok 2020 285 prípadov, za rok 2021 282 a za rok 2022 267 prípadov. NAKA len za rok 2023 mala 2434 vecí. To číslo je dosť vysoké a hovorí skôr o tom, či sa nám z NAKA nestalo také obvodné oddelenie PZ,“ zdôvodňoval reorganizáciu polície.


Širší kontext: Pri príprave reformy komunikovalo Slovensko aj s predstaviteľmi Európskej únie. Útvary, ktoré sa zaoberali trestnou činnosťou v pôsobnosti európskej prokuratúry, sa meniť nebudú.


V rámci zmien Policajný zbor presunie asi sto príslušníkov. Solák tvrdí, že sa pri presune zohľadňovalo miesto, kde policajt doteraz pôsobil.

Prečítaj si aj tieto články:

28. augusta 2024 o 14:18 Čas čítania 0:51 Policajti môžu dostať vysoký stabilizačný príspevok. Štát im chce prispieť aj na bývanie Policajti môžu dostať vysoký stabilizačný príspevok. Štát im chce prispieť aj na bývanie
22. augusta 2024 o 14:56 Čas čítania 0:57 Rektor policajnej akadémie sa vraj nevhodne správal k študentke. Do diery na nohaviciach jej strčil prst, tvrdenia odmieta Rektor policajnej akadémie sa vraj nevhodne správal k študentke. Do diery na nohaviciach jej strčil prst, tvrdenia odmieta
16. augusta 2024 o 13:36 Čas čítania 0:45 NAKA od septembra oficiálne končí. Nahradia ju tri špecializované jednotky NAKA od septembra oficiálne končí. Nahradia ju tri špecializované jednotky
Domov
Zdieľať
Diskusia