Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
4. septembra 2024 o 13:50
Čas čítania 0:36

Nové informácie o bombových hrozbách na školách: Vytvára ich automat, dohľadávanie bude preto náročnejšie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister tvrdí, že robia všetko preto, aby nahlasovateľa vypátrali.

  • Matúš Šutaj Eštok povedal, že ministerstvo vnútra má pripravené preventívne riešenie pre pokračujúce anonymné bombové hrozby v školách.
  • Minister upozornil, že aj stredajšie anonymné bombové hrozby vykazujú rovnaký „modus operandi“ ako v prípade incidentu masových vyhrážok v máji tohto roka.

Prečo je to dôležité: Reakcie na bombové hrozby vyžadujú nasadenie bezpečnostných zložiek, vrátane polície a záchranárov. Tento čas a zdroje by mohli byť efektívnejšie využité na riešenie iných dôležitých úloh.

Citát: „Ide o nejaký automat, to dohľadávanie bude preto zložitejšie, ale urobíme všetko pre to, aby sme rozosielateľa týchto vyhrážok vypátrali,“ povedal minister.

Širší kontext: Polícia sa v utorok aj v stredu zaoberala pokračujúcimi anonymnými bombovými hrozbami v školách. Šutaj Eštok upozornil, že rovnaké hrozby v stredu zaznamenali aj v Českej republike. V snahe čeliť možným opakovaniam chce Šutaj Eštok na stredajšom rokovaní vlády predstaviť návrh preventívnych opatrení. Pripustil, že ich predstaví po rokovaní aj médiám.

Prečítaj si aj tieto články:

4. septembra 2024 o 11:05 Čas čítania 0:15 AKTUÁLNE: Polícia preveruje bombové hrozby na súdoch na celom Slovensku AKTUÁLNE: Polícia preveruje bombové hrozby na súdoch na celom Slovensku
4. septembra 2024 o 8:01 Čas čítania 0:25 AKTUÁLNE: Aj v stredu nahlásili bombu na viacerých školách v Bratislave aj na východe Slovenska AKTUÁLNE: Aj v stredu nahlásili bombu na viacerých školách v Bratislave aj na východe Slovenska
3. septembra 2024 o 7:43 Čas čítania 0:14 AKTUÁLNE: Polícia prehľadáva viaceré bratislavské školy. Dôvodom je výhražný bombový email AKTUÁLNE: Polícia prehľadáva viaceré bratislavské školy. Dôvodom je výhražný bombový email
Domov
Zdieľať
Diskusia