Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
6. septembra 2024 o 11:50
Čas čítania 0:33

Pepco sťahuje z predaja užitočnú pomôcku na varenie. Výrobok môže kontaminovať potraviny a spôsobiť zdravotné problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Produkt môžu zákazníci vrátiť aj bez dokladu o kúpe.

  • Obchodný reťazec Pepco stiahol z predaja nebezpečné nerezové strúhadlo označené PLU 60205801, ktoré uvoľňuje kov pri použití. Tento výrobok predávali na viacerých trhoch, vrátane Slovenska a Česka.
  • Spoločnosť PEPCO Slovakia s.r.o. informuje zákazníkov, že strúhadlo nespĺňa európske normy pre materiály určené na kontakt s potravinami.
  • Spotrebitelia môžu výrobok vrátiť do najbližšej predajne Pepco a dostanú späť náklady za nákup bez nutnosti predloženia dokladu.

Prečo je to dôležité: Ak strúhadlo uvoľňuje kov, môže kontaminovať potraviny a spôsobiť zdravotné problémy.

Citát:„Na základe externého testu sa zistilo, že sa z výrobku nadmerne uvoľňuje kov, čo je v rozpore s nariadením Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 1275/2003. 1935/2004 o materiáloch a predmetoch určených na styk s potravinami,“ uviedla spoločnosť Pepco.

Širší kontext: Návratnosť výrobku a vrátenie peňazí sú bezproblémové, no je potrebné vrátiť produkt priamo do obchodu. Pepco zverejnilo aj fotku produktu.

6-stranné nerezové strúhadlo.
6-stranné nerezové strúhadlo. Zdroj: PEPCO Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia