Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
9. septembra 2024 o 13:02
Čas čítania 0:42

Richard Raši posiela odkaz Dankovi. Šanca, že bude predseda parlamentu, je nateraz nulová

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Strana HLAS-SD neplánuje post predsedu obchodovať.

  • Líder SNS Andrej Danko nebude predsedom Národnej rady (NR) SR a ani ním nemôže byť. V pondelok to uviedol minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD), ktorý zdôraznil, že Hlas-SD trvá na napĺňaní koaličnej zmluvy.
  • Raši výrokom reagoval na vyjadrenia SNS i víkendové slová predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD), podľa ktorého to vyzerá tak, že „buď bude predsedom parlamentu Andrej Danko, alebo ním ostane Peter Žiga“.
  • Minister Raši apeloval, aby sa koaličné strany vrátili k napĺňaniu koaličnej zmluvy a prípadné problémy a názorové konfrontácie si riešili medzi sebou na koaličnej rade, nie odkazovaním si cez médiá.

Citát:„Tento post patrí strane Hlas-SD a my sa s ním nechystáme obchodovať,“ uviedol minister Raši.

Širší kontext: Šéf rezortu investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie v tejto súvislosti pripomenul význam strany Hlas-SD pre súčasnú koalíciu, bez ktorej by nevznikla. Uviedol, že si je vedomý toho, že post predsedu Národnej rady by sa mal vyriešiť čo najskôr. Nemyslí si však, že sa uzavrie na septembrovej schôdzi parlamentu.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež:

8. septembra 2024 o 7:27 Čas čítania 1:45 Národná rada nemusí mať predsedu aj do konca volebného obdobia, konštatuje právnik Bujňák. Chod zabezpečia aj bez neho Národná rada nemusí mať predsedu aj do konca volebného obdobia, konštatuje právnik Bujňák. Chod zabezpečia aj bez neho
4. septembra 2024 o 13:15 Čas čítania 0:59 Danko sa odmietol vzdať ministerstva, aby sa stal predsedom parlamentu. Koalícia sa však stále nedohodla Danko sa odmietol vzdať ministerstva, aby sa stal predsedom parlamentu. Koalícia sa však stále nedohodla
28. augusta 2024 o 19:56 Čas čítania 1:06 Richard Raši poslal Andrejovi Dankovi ostrý odkaz. Hlas-SD sa kresla predsedu parlamentu nevzdá Richard Raši poslal Andrejovi Dankovi ostrý odkaz. Hlas-SD sa kresla predsedu parlamentu nevzdá
Domov
Zdieľať
Diskusia