Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
11. septembra 2024 o 13:35
Čas čítania 0:28

Slovensko čakajú silné zrážky: Vláda zvoláva krízový štáb kvôli hrozbe povodní

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na územie Slovenska prídu povodne, ktoré by mohli byť jedny z najhorších za uplynulé roky.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) zvolá krízový štáb pre zrážky, ktoré sa majú vyskytnúť v najbližších dňoch na Slovensku. Uviedol to po rokovaní vlády s tým, že chcú byť pripravení. Slovensku podľa meteorológov hrozia v najbližších dňoch silné lejaky.

„Protipovodňové opatrenia na Devíne sa budú zo strany Slovenského vodohospodárskeho podniku pripravovať v najbližších chvíľach,“ povedal Taraba. Dodal, že prietok na Dunaji odhaduje Slovenský hydrometeorologický ústav na 8000 metrov kubických. Preto bude vo vodnej elektrárni Gabčíkovo v prevádzke sedem turbín z ôsmich.

„Verím, že to zvládneme niekde na úrovni druhého stupňa povodňovej aktivity,“ podotkol minister. Zároveň verí, že túto situáciu zvládnu tak, ako v prvom polroku tohto roka, kedy manažovali vysoké prietoky vody na Dunaji a Slovensko na tom zarobilo.

11. septembra 2024 o 8:18 Čas čítania 0:39 Na Slovensku hrozia horšie povodne ako v roku 2013. Podľa meteorológov sa treba pripraviť na vážnu situáciu Na Slovensku hrozia horšie povodne ako v roku 2013. Podľa meteorológov sa treba pripraviť na vážnu situáciu
Domov
Zdieľať
Diskusia