Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
včera 18. septembra 2024 o 18:20
Čas čítania 0:51

Je to zlodejstvo a parazitovanie, písal Taraba v roku 2021 o zvyšovaní DPH. Popísal 5 negatív, ktoré to spôsobí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister životného prostredia je aktuálne súčasťou vlády, ktorá prudko zdvihla výšku DPH.

  • Minister životného prostredia Tomáš Taraba ešte v roku 2021 písal o DPH ako o „najzlodejskejšej“ dani, akú štát vyberá, upozornil analytik a publicista Jakub Goda.
  • Taraba pred tromi rokmi hovoril, že štát cez túto daň parazituje na ľuďoch a zdaňuje im tak už raz zdanené peniaze.
  • Vtedy opozičný poslanec kritizoval vtedajšiu vládu, ktorá v tom čase otvorila tému, že DPH zvýši na 25 %.

Prečo je to dôležité: Tomáš Taraba v roku 2021 hovoril, že výrazne zvýšenie DPH spôsobí zníženie spotreby, zvýšenie cien a navýšenie inflácie. Tento týždeň vláda, ktorej je súčasťou, zvýšila DPH na 23 %. 

Citát: „Je to čisté parazitovanie na ľuďoch, ktorým štát už predtým zdanil ich zárobky a cez DPH ich ide zdierať druhýkrát ak tieto zdanené peniaze chcú minúť na jedlo, život a vlastnú existenciu,“ napísal v roku 2021 Taraba.

Širší kontext: Vládna koalícia sa dohodla na balíku opatrení, ktoré majú zabezpečiť konsolidáciu verejných financií na úrovni 2,6 až 2,7 miliardy eur. Vďaka tomu má deficit budúci rok klesnúť na 4,7 % hrubého domáceho produktu (HDP).

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Súčasťou konsolidácie je zvýšenie základnej sadzby dane z pridanej hodnoty (DPH) na 23 % a zároveň pokles jej zníženej sadzby na 5 %, ale aj zavedenie dane z finančných transakcií pre firmy či zvýšenie firemnej dane od určitej výšky príjmu.

Prečítaj si aj tieto články: 

17. septembra 2024 o 14:45 Čas čítania 0:43 AKTUÁLNE: Základná sadzba DPH sa z 20 % zvýši na 23 %. DPH za základné potraviny bude naopak nižšia AKTUÁLNE: Základná sadzba DPH sa z 20 % zvýši na 23 %. DPH za základné potraviny bude naopak nižšia
18. septembra 2024 o 15:41 Čas čítania 0:56 Vláda zníži DPH na gastro. Opatrenie bude stáť až 110 miliónov eur Vláda zníži DPH na gastro. Opatrenie bude stáť až 110 miliónov eur
18. septembra 2024 o 15:00 Čas čítania 0:47 Pellegrini reaguje na ministra financií a zvyšovanie DPH na knihy. Poslal mu tvrdý odkaz Pellegrini reaguje na ministra financií a zvyšovanie DPH na knihy. Poslal mu tvrdý odkaz

Domov
Zdieľať
Diskusia