Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 20. septembra 2024 o 13:53
Čas čítania 0:44

Konsolidácia verejných financií odoberá právo na daňový bonus jednej skupine rodičov. Mnoho rodín tak príde o dôležité peniaze

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Avizovaná zmena výrazne zasiahne veľké množstvo rodín.

  • Od 1. januára 2025 stratia ľudia, ktorí pracujú mimo Slovenska a majú viac ako 90 % príjmov zo zahraničia, nárok na daňový bonus na svoje deti. Títo ľudia nebudú dostávať žiadnu finančnú podporu na deti. 
  • Zmena sa dotkne tých, ktorí doteraz mohli získať daňový bonus, aj keď pracovali v Českej republike, Rakúsku, Maďarsku a v iných krajinách. Táto úprava prichádza po zmenách v zákone o dani z príjmov.
  • Zmeny prichádzajú ako súčasť širšej daňovej reformy, ktorá má konsolidovať verejné financie, upozorňuje odborník Jozef Mihál. 

Prečo je to dôležité: Táto zmena výrazne zasiahne rodiny, kde jeden alebo obaja rodičia pracujú v zahraničí. Ak majú väčšinu príjmov mimo Slovenska, od roku 2025 už nedostanú žiadne finančné úľavy na svoje deti.

Širší kontext: Okrem pracujúcich v zahraničí sa zmeny dotknú aj ďalších skupín, ako sú rodičia, ktorí zarábajú viac ako 3 632 eur mesačne, a dospelých osôb nad 18 rokov. Naopak, osoby s nižšími príjmami by mohli na daňovom bonuse získať. Zákon sa má zamerať na tých, ktorí zarábajú viac alebo pracujú mimo Slovenska, aby daňové úľavy platili pre nízkopríjmové skupiny. 

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

20. septembra 2024 o 13:10 Čas čítania 1:15 Lekári na Slovensku začali zbierať prvú časť výpovedí. Varujú vládu Roberta Fica, chystajú aj ďalšie kroky Lekári na Slovensku začali zbierať prvú časť výpovedí. Varujú vládu Roberta Fica, chystajú aj ďalšie kroky
20. septembra 2024 o 11:59 Čas čítania 0:48 Odstúpila komisia odborníkov na dotácie na obnovu kultúrnych pamiatok. Dôvodom je „masívny neodborný zásah“ do ich práce Odstúpila komisia odborníkov na dotácie na obnovu kultúrnych pamiatok. Dôvodom je „masívny neodborný zásah“ do ich práce
19. septembra 2024 o 15:12 Čas čítania 1:00 Danko ešte v auguste sľuboval, že nedovolí zdražovanie diaľničných známok. Napriek tomu čaká Slovákov výrazné zvyšovanie cien Danko ešte v auguste sľuboval, že nedovolí zdražovanie diaľničných známok. Napriek tomu čaká Slovákov výrazné zvyšovanie cien
Domov
Zdieľať
Diskusia