Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
dnes 19. septembra 2024 o 15:12
Čas čítania 1:00

Danko ešte v auguste sľuboval, že nedovolí zdražovanie diaľničných známok. Napriek tomu čaká Slovákov výrazné zvyšovanie cien

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre SNS to vraj bola principiálna vec.

  • Podpredseda parlamentu Andrej Danko ešte 3. augusta na svojom Facebooku písal, že SNS určite nepodporí zdražovanie diaľničnej známky.
  • Danko vo svojom príspevku tvrdil, že pre SNS ide o principiálnu vec a určite to ako jedna z koaličných strán nedovolí.
  • Vláda však v rámci konsolidácie tento týždeň oznámila výrazné zdražovanie, pričom 365-dňová známka bude po novom stáť až 90 eur, čo je nárast až o 30 eur.

Prečo je to zaujímavé: Rovnako ako Tomáš Taraba, ktorý ešte v roku 2021 hovoril o DPH ako o „najzlodejšej“ dani, tak aj Andrej Danko pred necelými dvoma mesiacmi svojim voličom sľuboval, že diaľničná známka nezdražie. Vláda ale tento týždeň oznámila zvýšenie DPH na 23 % a výrazné zdražovanie diaľničných známok.

Citát:„Slovenská národná strana avizuje, že nedovolí zdvihnutie ceny diaľničných známok.

V súvislosti s konsolidačnými opatreniami sú predkladané rôzne návrhy, pričom SNS má zásadnú výhradu aj k cenám diaľničných známok. Pokiaľ nebudú diaľnice na Slovensku kompletne dostavané, nie je dôvod na zdvíhanie cien diaľničných známok,“ napísal Danko v príspevku.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Zvýšenie cien diaľničnej známky je súčasťou balíka opatrení na konsolidáciu verejných financií, ktorý v utorok 17. septembra predstavila vládna koalícia. Vyššia cena za diaľničné známky začne platiť od 1. januára 2025.

Suma 365-dňovej diaľničnej známky porastie zo súčasných 60 eur na sumu 90 eur. Suma jednodňovej diaľničnej známky sa zvýši zo súčasných 5,40 eura na 8,10 eura. Naopak, suma desaťdňovej známky klesne zo súčasných 12 eur na 10,80 eura. Cena jednodňovej diaľničnej známky bude stanovená na 17,10 eura.

Prečítaj si aj tieto články:

17. septembra 2024 o 14:45 Čas čítania 0:43 AKTUÁLNE: Základná sadzba DPH sa z 20 % zvýši na 23 %. DPH za základné potraviny bude naopak nižšia AKTUÁLNE: Základná sadzba DPH sa z 20 % zvýši na 23 %. DPH za základné potraviny bude naopak nižšia
18. septembra 2024 o 18:20 Čas čítania 0:51 Je to zlodejstvo a parazitovanie, písal Taraba v roku 2021 o zvyšovaní DPH. Popísal 5 negatív, ktoré to spôsobí Je to zlodejstvo a parazitovanie, písal Taraba v roku 2021 o zvyšovaní DPH. Popísal 5 negatív, ktoré to spôsobí
18. septembra 2024 o 15:00 Čas čítania 0:47 Pellegrini reaguje na ministra financií a zvyšovanie DPH na knihy. Poslal mu tvrdý odkaz Pellegrini reaguje na ministra financií a zvyšovanie DPH na knihy. Poslal mu tvrdý odkaz
Späť
Zdieľať
Diskusia