Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
dnes 21. septembra 2024 o 11:05
Čas čítania 1:06

Marián Kotleba šíri hoaxy o uzavretom moste v Banskej Bystrici. Tvrdí, že cestu uzavreli, aby NATO previezlo zbrane na Sliač

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mesto sa voči tvrdeniam ohradilo a Kotlebove slová označilo za lži.

  • Marián Kotleba na svojom Facebooku konšpiruje, čo je za skutočným uzavretím banskobystrického mosta v Kremničke. 
  • Kotleba tvrdí, že diaľnicu R1, ktorá spája Zvolen a Banskú Bystricu, uzavreli pre to aby „tajne“ uskladnili zbraňové systémy NATO na letisko Sliač.
  • Mesto Banská Bystrica sa voči hoaxu ohradila. Rovnako tvrdí, že dezinformácie šíri aj poslanec mestského zastupiteľstva Matúš Molitoris, ktorý tvrdil, že po moste prechádzali počas osláv SNP ťažké stroje a tanky.
  • Banská Bystrica tvrdí, že ide o úplné nezmysli, pretože mesto dalo zamietavé stanovisko k prejazdu ťažkej vojenskej techniky po tomto moste.

Prečo je to dôležité: Kotleba dezinformácie šíri na základe toho, aké informácie vraj dostali do rádia Kompas. V tomto rádiu kotlebovci často šíria hoaxy a o SNP hovoria ako o puči. V rádiu sa poslucháčom prihovoril aj priaznivec Adolfa Hitlera Marián Magát, ktorý je aktuálne vo väzení.

Citáty:„Som veľmi zvedavý, či sa k tomu vyjadrí minister obrany Kaliňák. Som veľmi zvedaví, či sa k tomu vyjadria poslanci SNS zvolení alternatívou. Pretože keď si pozriete navigáciu Waze zistíte, že nie Banská Bystrica ale v skutočnosti letisko Sliač bolo uzavreté a bola odklonená doprava zo všetkých strán,“ povedal Kotleba.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

„Predseda ĽSNS Marián Kotleba šíri absolútne nezmysly. Tvrdí, že uzatvorenie mosta a R1 je len zámienkou, aby sa mohli v utajení uskladniť zbraňové systémy NATO na Letisku Sliač. Je to nehorázna lož,“ informuje mesto Banská Bystrica.

Širší kontext: Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička, ktorý vo štvrtok 19. septembra náhle uzavreli pre jeho havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním, budú tento víkend búrať. Ambíciou je, aby R1 bola od pondelka 23. septembra prejazdná.

Prečítaj si aj tieto články: 

19. septembra 2024 o 12:30 Čas čítania 0:11 AKTUÁLNE: Most v Banskej Bystrici museli uzatvoriť. Dôvodom je jeho havarijný stav AKTUÁLNE: Most v Banskej Bystrici museli uzatvoriť. Dôvodom je jeho havarijný stav
20. septembra 2024 o 19:07 Čas čítania 0:30 Most v Banskej Bystrici začnú búrať už dnes v noci. Úsek cesty R1 bude uzavretý minimálne do pondelka Most v Banskej Bystrici začnú búrať už dnes v noci. Úsek cesty R1 bude uzavretý minimálne do pondelka
3. júna 2024 o 10:23 Čas čítania 0:32 Kotleba chce získať priazeň voličov v ukrajinskom kroji. Pomoc nášmu susedovi vo vojne s Ruskom pritom odmieta Kotleba chce získať priazeň voličov v ukrajinskom kroji. Pomoc nášmu susedovi vo vojne s Ruskom pritom odmieta

Domov
Zdieľať
Diskusia