Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 20. septembra 2024 o 19:07
Čas čítania 0:30

Most v Banskej Bystrici začnú búrať už dnes v noci. Úsek cesty R1 bude uzavretý minimálne do pondelka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poškodený most v Kremničke pravdepodobne začnú búrať už počas noci.

  • Most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička začnú búrať pravdepodobne už počas tejto noci. Ambíciou je, aby R1 bola od pondelka 23. septembra prejazdná.
  • Most a úsek rýchlostnej cesty R1 idúcej pod ním vo štvrtok 19. septembra náhle uzavreli pre jeho havarijný stav.

Citát:„V týchto chvíľach prebieha priame rokovacie konanie so zhotoviteľom, ktorý zabezpečí zbúranie mosta v Kremničke. Ak sa podarí zrealizovať všetky administratívne záležitosti, k odovzdaniu staveniska by malo dôjsť ešte dnes v podvečerných hodinách,“ skonštatoval primátor Ján Nosko.

Širší kontext: Primátor cenu nešpecifikoval a ani to, s ktorou firmou mesto rokuje, kým sa neskončí konanie. Uviedol len, že v hre boli zhruba tri spoločnosti. Zároveň poďakoval všetkým zložkám za maximálne nasadenie. Motoristom aj obyvateľom sa ospravedlnil za vzniknuté komplikácie a poďakoval im za trpezlivosť.

most
Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica
Domov
Zdieľať
Diskusia