Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová TASR
dnes 23. septembra 2024 o 9:31
Čas čítania 0:35

Tragédia pri Neapole: Počet obetí kolapsu domu stúpol na tri, výbuch podľa svedkov pripomínal sonický tresk

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výbuch zrejme spôsobila plynová bomba.

  • V nedeľu ráno sa v talianskom meste Saviano odohralo nešťastie. Mestom s približne 15 000 obyvateľmi otriasol výbuch, ktorý podľa svedkov pripomínal sonický tresk. Ten vzniká, keď rýchlosť letu lietadla prekoná rýchlosť zvuku.
  • Počet obetí zničenia dvojposchodového domu, ktorý sa v nedeľu zrútil, stúpol na tri.
  • Telá dvoch súrodencov vo veku štyri a šesť rokov záchranári objavili už skôr, telo ich 41-ročnej matky našli počas pátrania.

Širší kontext: Bezprostredne po tragédii nebola jej príčina známa, podľa predbežných výsledkov vyšetrovania však výbuch spôsobila plynová bomba v byte starej mamy žijúcej na poschodí domu. Rodičia s deťmi obývali prízemie.

Záchranári v nedeľu večer naďalej pátrali po 80-ročnej starej mame súrodencov. Pátranie však napredovalo pomaly a šance na to, že ju objavia živú, rýchlo klesajú. Zdravotníci 40-ročného muža odviezli v kritickom stave do nemocnice. Dvojročný chlapec nie je v ohrození života. Mesto Saviano sa nachádza približne 30 kilometrov severovýchodne od centra Neapolu.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia