Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
dnes 23. septembra 2024 o 14:01
Čas čítania 0:40

Kotlár chce predložiť záverečnú správu o pandémii. Odporúča v nej zákaz očkovania mRNA vakcínami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kotlár v minulosti popieral samotnú existenciu pandémie.

  • Splnomocnenec vlády Peter Kotlár chce vláde v októbri predložiť záverečnú správu o pandémii, v ktorej odporučí zákaz očkovania mRNA vakcínami, čo odôvodňuje ako „génovú terapiu“, napriek tomu, že ide o vedecky vyvrátený hoax.
  • Kotlár plánuje predstaviť správu za účasti všetkých ministrov Smeru a SNS, no neuviedol, či bude prítomná ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD), informujú Aktuality.
  • Kotlár v správe tvrdí, že covid-19 bol vytvorený v laboratóriu, avšak neuvádza žiadne konkrétne dôkazy podporujúce toto tvrdenie. Svetoví odborníci stále nedospeli k definitívnemu záveru o pôvode vírusu. 

Prečo je to dôležité: Vedci a výskum dokázali, že očkovanie mRNA vakcínami je kľúčový nástroj v boji proti covidu. Šírenie nepravdivých informácií vládnym politikom môže znížiť dôveru verejnosti v očkovanie.

Širší kontext: Peter Kotlár, poverený preverením pandémie, v minulosti poprel jej existenciu. Závery jeho správy sú v rozpore so svetovým vedeckým konsenzom, ktorý hovorí, že mRNA vakcíny nemenia genetickú informáciu. Odborníci tiež stále skúmajú pôvod vírusu, pričom Kotlárovo tvrdenie o laboratórnom pôvode je bez jasných dôkazov.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

20. júna 2024 o 7:35 Čas čítania 0:59 Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil
11. februára 2024 o 9:52 Čas čítania 1:08 Mikas odpovedá SNS, ktorá žiada jeho koniec: Nebránim sa prešetrovaniu manažmentu pandémie Mikas odpovedá SNS, ktorá žiada jeho koniec: Nebránim sa prešetrovaniu manažmentu pandémie
20. júna 2024 o 15:24 Čas čítania 0:52 Ministerka zdravotníctva Dolinková reaguje na Kotlárove vyjadrenia: Spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým obetí Ministerka zdravotníctva Dolinková reaguje na Kotlárove vyjadrenia: Spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým obetí
Domov
Zdieľať
Diskusia