Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
20. júna 2024 o 15:24
Čas čítania 0:52

Ministerka zdravotníctva Dolinková reaguje na Kotlárove vyjadrenia: Spochybňovanie pandémie je neúctou k pozostalým obetí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Šéfka rezortu zdravotníctva skritizovala vyjadrenia splnomocnenca vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19 Petra Kotlára.

  • Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková vyhlásila, že akékoľvek spochybňovanie pandémie ochorenia covid-19 je neúctou k pozostalým obetí.
  • Dolinková vyjadrila ľútosť nad obeťami pandémie a tvrdí, že je potrebné vyšetriť, kto bol zodpovedný za riadenie boja proti covidu-19.
  • Šéfka rezortu zdravotníctva tiež skritizovala opozíciu a tvrdí, že v čase, keď vládla, úplne zlyhala.

Prečo je to dôležité: Vyjadrenia Petra Kotlára odsúdila aj odborná verejnosť. Následne sa k nim pridala aj ministerka zdravotníctva.

Citát: „Trváme na tom, aby bola vyšetrená orgánmi činnými v trestnom konaní konkrétna zodpovednosť osôb, ktoré boj proti covidu19 na Slovensku riadili. Akékoľvek spochybňovanie pandémie je neúctou k ich pozostalým. Zároveň musím povedať, že je to aj zodpovednosť tých, ktorí dnes opozícii vykrikujú a zachraňujú slovenské zdravotníctvo. Pamätáme si na ich manažérske zlyhania, plytvanie peniazmi a neschopnosť ochrániť ľudí. V tých časoch, keď sa utiekali ľudia o ich ochranu a podporu, zlyhali na plnej čiare,“ skonštatovala.

27. júna 2024 o 14:30 Čas čítania 4:12 Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok Kritizovanú bratislavskú kaviareň ľudia obvinili, že okopírovala dizajn poľskej pekárne. Z Varšavy nám napísali, že to nie je ok

Širší kontext:  Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie covidu-19 Peter Kotlár na stredajšom rokovaní parlamentného výboru pre zdravotníctvo avizoval, že v septembri predstaví závery vyšetrovania k manažovaniu pandémie covidu-19.

Tie podľa neho ukázali, že pandémia na Slovensku z hľadiska incidencie a ostatných merateľných parametrov nebola. Dané tvrdenia odmietla opozícia aj štátny tajomník ministerstva zdravotníctva Michal Štofko.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

20. júna 2024 o 12:11 Čas čítania 0:43 Vedci poslali vláde otvorenú výzvu. Kritizujú Kotlára, ktorý tvrdil, že pandémia na Slovensku nebola Vedci poslali vláde otvorenú výzvu. Kritizujú Kotlára, ktorý tvrdil, že pandémia na Slovensku nebola
20. júna 2024 o 9:55 Čas čítania 0:42 Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon Nadácia Zastavme korupciu podáva podnet na Šimkovičovú a Kotlára. V tričku s logom jachtárskeho klubu mohla porušiť zákon
20. júna 2024 o 7:35 Čas čítania 0:59 Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil Splnomocnenec vlády pre manažovanie pandémie Peter Kotlár: Pandémia covidu-19 na Slovensku nebola, vyhlásil
Domov
Zdieľať
Diskusia