Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Eva Thonhauserová
dnes 24. septembra 2024 o 9:09
Čas čítania 0:56

SNS reaguje na Pellegriniho ostrú kritiku Danka. Ponížil sa a zaradil na úroveň hovorcu Hlasu-SD, odkazuje mu strana

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Andrej Danko v nedeľu ostro kritizoval viacerých ministrov Hlasu-SD.

  • Riaditeľka kancelárie predsedu SNS Zuzana Škopcová v reakcii na vyjadrenie prezidenta Petra Pellegriniho o Andrejovi Dankovi uviedla, že prezident sa svojím vyjadrením o šéfovi SNS Andrejovi Dankovi ponížil.
  • Škopcová taktiež povedala, že by mal mať nadhľad a nezasahovať do straníckych bojov.
  • Prezidentovo vyhlásenie je podľa nej prejavom, že Pellegrini sa nedokáže odosobniť od funkcie predsedu strany Hlas-SD.

Citát:„Je nám ľúto, že prezident SR sa svojím vyjadrením zaradil na úroveň hovorcu Hlasu-SD. Je pre nás prekvapením, ako urazil a osobne zaútočil na predsedu SNS, Andreja Danka,“ uviedla Škopcová.

Prečo je to dôležité: Prebiehajúce slovné útoky medzi SNS a Hlas-SD aj prezidentom ako bývalým lídrom strany Hlas-SD poukazujú na rastúce napätie vo vnútri vlády Roberta Fica. Konflikt môže oslabiť spoluprácu medzi stranami, ale aj s prezidentským palácom. Zároveň môže ovplyvniť stabilitu vlády.


Širší kontext: Prezident v pondelok na adresu Danka povedal, že politik s nízkou dôveryhodnosťou nemôže udávať tón slovenskej politiky. Uviedol, že nerozumie, o čo Dankovi v spore s koaličným partnerom Hlas-SD ide .

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Andrej Danko v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike kritizoval ministrov Hlasu-SD. Ministerku Zuzanu Dolinkovú karhal za celkové vedenie rezortu zdravotníctva a kritizoval aj ministerku hospodárstva Denisu Sakovú (Hlas-SD), ktorá podľa neho nezvládla energopomoc. Pustil sa však aj do ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas-SD), ktorý si podľa neho tvrdohlavo presadil 13. dôchodok a tlačí na zrušenie rodičovského príspevku.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články:

22. septembra 2024 o 17:45 Čas čítania 0:49 Verím, že Danko si uvedomí, kto je slabým článkom koalície, vyhlásil líder Hlasu. Tvrdí, že šéf SNS podrýva stabilitu koalície Verím, že Danko si uvedomí, kto je slabým článkom koalície, vyhlásil líder Hlasu. Tvrdí, že šéf SNS podrýva stabilitu koalície
23. septembra 2024 o 18:53 Čas čítania 0:42 NOVÝ PRIESKUM: PS na Smer-SD chýba 0,4 %. Dankova strana by sa tesne nedostala do parlamentu NOVÝ PRIESKUM: PS na Smer-SD chýba 0,4 %. Dankova strana by sa tesne nedostala do parlamentu
22. septembra 2024 o 15:19 Čas čítania 0:59 Napätie v koalícii narastá. Dolinková odmieta kritiku Danka, tvrdí, že klame a posiela mu ostrý odkaz Napätie v koalícii narastá. Dolinková odmieta kritiku Danka, tvrdí, že klame a posiela mu ostrý odkaz
Domov
Zdieľať
Diskusia