Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
dnes 23. septembra 2024 o 19:03
Čas čítania 0:50

Prezident Pellegrini sa pustil do Andreja Danka. Na pôde OSN vysmial jeho dôveryhodnosť a nízke preferencie SNS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tvrdí, že Danko priam detinsky túži po „stoličke“, čím odkazuje na jeho záujem o post predsedu NR SR.

Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko nemá na udávanie tónu slovenskej politiky mandát. Strana, ktorú vedie je jednou s najnižšími preferenciami a dôveryhodnosť samotného Danka je jednou z najnižších. Na tlačovom brífingu počas návštevy v Organizácii spojených národov v New Yorku to vyhlásil prezident SR Peter Pellegrini. Prezident tak reagoval na napätie medzi Andrejom Dankom a politikmi z Hlasu-SD.


„Ja úplne nerozumiem, o čo ide pánovi predsedovi SNS, aj keď chápem, že tá osobná až priam detinská chuť po nejakej stoličke ho pravdepodobne núti tie svoje osobné ambície nadradiť nad záujmy krajiny. Slovensko stojí pred vážnou konsolidáciou, ktorú musí zvládnuť koalícia len v jednote a v diskusii,“ vyhlásil prezident.


Pellegrini podľa svojich slov nerozumie, či Andrejovi Dankovi ide o väčšiu destabilizáciu krajiny alebo má iné dôvody. „Či mu ide o rozpad vládnej koalície a o predčasné voľby. Na tieto otázky by mal odpovedať, pretože to konanie nasvedčuje práve tomu, ako keby chcel, aby na Slovensku bol nepokoj, aby vládna koalícia nevydržala,“ zdôraznil.


Hlava štátu zároveň ocenila, že niektoré opozičné strany prijali pozvanie predsedu vlády Roberta Fica (Smer-SD) na stretnutie o konsolidácii.


Spor medzi niektorými politikmi Hlasu-SD a Dankom nastal potom, ako šéf SNS verejne kritizoval niektorých ministrov svojho koaličného partnera. Dankovi sa tiež nepáči rušenie rodičovského dôchodku.

23. septembra 2024 o 18:53 Čas čítania 0:42 NOVÝ PRIESKUM: PS na Smer-SD chýba 0,4 %. Dankova strana by sa tesne nedostala do parlamentu NOVÝ PRIESKUM: PS na Smer-SD chýba 0,4 %. Dankova strana by sa tesne nedostala do parlamentu
7. septembra 2024 o 12:34 Čas čítania 2:50 Podnikateľ Košč vraj uplácal Kováčika kvôli nevyšetreným podvodom s pozemkami, ktoré získal aj s Tarabom Podnikateľ Košč vraj uplácal Kováčika kvôli nevyšetreným podvodom s pozemkami, ktoré získal aj s Tarabom
23. septembra 2024 o 13:01 Čas čítania 1:02 Michal Kovačič bude žalovať Markízu. Tvrdí, že jeho výpoveď je protizákonná Michal Kovačič bude žalovať Markízu. Tvrdí, že jeho výpoveď je protizákonná
Pellegrini
Zdroj: TASR - Jaroslav Bublinec
Domov
Zdieľať
Diskusia