Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová TASR
dnes 22. septembra 2024 o 15:19
Čas čítania 0:59

Napätie v koalícii narastá. Dolinková odmieta kritiku Danka, tvrdí, že klame a posiela mu ostrý odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerku Dolinkovú nekritizuje len SNS ale aj strana Smer-SD.

  • Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) odmieta kritiku lídra SNS Andreja Danka. Jeho tvrdenia v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike označila za klamstvá.
  • Danko sa podľa jej slov nerozumie do fungovania rezortu zdravotníctva. Líder SNS ministerku okrem iného skritizoval za nekoncepčnú prácu v sektore, kde podľa jeho slov „mizne“ najviac peňazí. 

Prečo je to dôležité: V koalícii narastá v kontexte rezortu zdravotníctva napätie medzi vládnymi stranami. Vládni a opoziční predstavitelia, ale aj odborná verejnosť vyjadruje nespokojnosť s riadením rezortu. Lekárske odborové združenie hovorí o pomáhaní finančným skupinám na úkor zdravia pacientov či vyháňaní odborného personálu do zahraničia. 

Citát: „Dôrazne sa ohradzujem voči klamstvám, ktoré dnes v relácii V politike v televízii TA3 uviedol predseda SNS Andrej Danko. Pán predseda má zjavne absolútne skreslené a čiastkové informácie ohľadom fungovania rezortu zdravotníctva, ktorému, žiaľ, nerozumie,“ uviedla ministerka.

Širší kontext: Dolinková odmieta jeho tvrdenie, že ministerstvo financií sa nevie dostať k účtovným dokladom štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP). Danko tiež podotkol, že v zdravotníctve narastá boj medzi štátom a súkromným sektorom a rastie vplyv „oligarchov“. Dolinková jeho tvrdenia označila za scestné.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Ministerke zdravotníctva nevyčíta zlý manažmen rezortu len šéf SNS Danko, ale aj Lekárske odborové združenie (LOZ), ktoré začalo v nemocniciach zbierať výpovede z nadčasovej práce. Reaguje tak na navrhované konsolidačné opatrenia pre zdravotníctvo, ktoré podľa neho spôsobia ďalší odliv odborníkov do zahraničia. Lekári ostro kritizujú aj avizovaný návrh, podľa ktorého by sa mali nemocnice transformovať na akciové spoločnosti.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

20. septembra 2024 o 13:10 Čas čítania 1:15 Lekári na Slovensku začali zbierať prvú časť výpovedí. Varujú vládu Roberta Fica, chystajú aj ďalšie kroky Lekári na Slovensku začali zbierať prvú časť výpovedí. Varujú vládu Roberta Fica, chystajú aj ďalšie kroky
20. septembra 2024 o 20:20 Čas čítania 0:54 Robert Fico nepriamo pohrozil Dolinkovej: Ak to nezvládne, bude to musieť zvládnuť niekto iný Robert Fico nepriamo pohrozil Dolinkovej: Ak to nezvládne, bude to musieť zvládnuť niekto iný
21. septembra 2024 o 9:26 Čas čítania 0:29 VIDEO: Ministerka Dolinková na oslavách Národnej transfúznej služby citovala Draculu. „Krv je život,“ vyhlásila počas prejavu VIDEO: Ministerka Dolinková na oslavách Národnej transfúznej služby citovala Draculu. „Krv je život,“  vyhlásila počas prejavu

Domov
Zdieľať
Diskusia