Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 29. septembra 2024 o 8:58
Čas čítania 0:34

Slováci sa dnes musia pripraviť na výrazné ochladenie. Nízke teploty so sebou prinesú sneženie, napadnúť môže až 5 centimetrov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensko dnes bude prúdiť chladný vzduch.

  • Počasie na Slovensku dnes ovplyvní arktický vzduch. Ten prinesie výrazné ochladenie a aj sneženie vo vysokohorských oblastiach, píše iMeteo.
  • Napriek slnečnému počasiu bude chladnejšie aj v nižších polohách. Najvyššia denná teplota dosiahne 10 až 16 stupňov Celzia. Teplota od 1 500 m n. m. bude iba 1 stupeň Celzia, informuje SHMÚ.
  • Odborníci očakávajú, že v polohách od 1 800 m n. m. by sa mohla vytvoriť snehová pokrývka. Nasnežiť by malo zhruba 3 až 5 centimetrov.

Širší kontext: Dnes bude na väčšine územia malá oblačnosť. Zamračené bude prevažne iba na východnom Slovensku. Dážď či prehánky sa vyskytnú iba ojedinele. Teploty však v nedeľu poriadne klesnú. 


 Časť Slovenska dnes zasiahne silný vietor. Pre okresy Rožňava, Košice, Trebišov, Michalovce i Vranov nad Topľou vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu prvého stupňa. „Od 4.00 do 18.00 h môže dosiahnuť vietor v nárazoch 65 až 75 kilometrov za hodinu,“ priblížili meteorológovia. 

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia