Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 5. októbra 2024 o 15:54
Čas čítania 0:42

Záchranári opísali smrteľný útok medveďa. Šelma mu zasiahla jednu z hlavných tepien

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

U muža došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu.

Muž, ktorého v sobotu dopoludnia v katastri obce Hybe napadol medveď, svojim zraneniam podľahol. Polícia na sociálnej sieti neskôr doplnila, že muža napadol medveď v lesnom poraste v ťažko dostupnom teréne. Na miesto okamžite vyslala policajnú hliadku, vyrozumený bol i Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR.


Vrtuľníková záchranná zdravotná služba Air - Transport Europe na sociálnej sieti priblížila, že medveď pri útoku zasiahol 55-ročnému mužovi jednu z hlavných tepien dolnej končatiny, následkom čoho u neho došlo k masívnemu krvácaniu a zastaveniu obehu.

„Svedkovia ho začali na mieste oživovať, lekárka pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá, aj napriek maximálnemu úsiliu bola, žiaľ, neúspešná. Pacient rozsiahlym poraneniam na mieste podľahol, lekárka mohla skonštatovať už len úmrtie,“ doplnili leteckí záchranári.

Incident pri Hybe preveruje Zásahový tím pre medveďa hnedého

Stret muža s medveďom v sobotu v dopoludňajších hodinách v katastri obce Hybe (okres Liptovský Mikuláš) preveruje Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR. 

„Aj napriek zásahu záchranárov sa muža nepodarilo zachrániť a ten dôsledkom zranení žiaľ podľahol,“ uviedla ŠOP, ktorá vyslovila úprimnú sústrasť rodine muža a jeho priateľom.

medveď
Zdroj: Unsplash/Zdeněk Macháček
Domov
Zdieľať
Diskusia