Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 6. októbra 2024 o 12:35
Čas čítania 0:29

AKTUÁLNE: Tragický útok medveďa má dohru. Liptovský Mikuláš vyhlásil mimoriadnu situáciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyhlásením mimoriadnej situácie reaguje obec na tragický útok medveďa.

Okresný úrad Liptovský Mikuláš vyhlásil v sobotu na území okresu Liptovský Mikuláš v súvislosti s výskytom synantropného medveďa hnedého mimoriadnu situáciu.

Vyhlásením mimoriadnej situácie podľa prednostu Jakuba Halušku reagujú na tragický incident pri obci Hybe, kde stret s medveďom neprežil muž. Doposiaľ podľa neho nebol tento jedinec odchytený. „Aby nedošlo k ďalšiemu poškodeniu na zdraví či majetku, vyhlásili sme mimoriadnu situáciu v sobotu o 15.00 h na celom území okresu Liptovský Mikuláš,“ povedal Haluška.


Počas mimoriadnej situácie budú môcť byť podľa neho vykonávané záchranné práce spojené s identifikáciou a odchytom dotknutého jedinca.


Stret s medveďom neprežil v sobotu dopoludnia muž v katastri obce Hybe. Medveď mu pri útoku zasiahol jednu z hlavných tepien dolnej končatiny. Incident preveruje Zásahový tím pre medveďa hnedého.

6. októbra 2024 o 9:28 Čas čítania 0:39 Premiér hovorí o celoplošnom odstrele medveďov. Situáciu by rád vyriešil „typicky po slovensky“, no bojí sa následkov z Bruselu Premiér hovorí o celoplošnom odstrele medveďov. Situáciu by rád vyriešil „typicky po slovensky“, no bojí sa následkov z Bruselu
Domov
Zdieľať
Diskusia