Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 15. októbra 2024 o 17:19
Čas čítania 0:42

Štát poskytne slovenským domácnostiam adresnú pomoc. Niektoré rodiny budú ročne doplácať 400 eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Adresné dotácie cien energií bude treba podľa šéfa ÚRSO nastaviť veľmi citlivo.

  • Štátny tajomník ministerstva hospodárstva Vladimír Šimoňák vyhlásil, že štátne dotácie na vysoké ceny energií by mali byť v budúcom roku adresné pre najohrozenejšie skupiny domácností.
  • Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví Jozef Holjenčík zdôraznil, že pomoc musí byť nastavená veľmi citlivo, nakoľko najväčšie spotreby nemajú bohatí ľudia, ale dvojgeneračné domy v chladnejších lokalitách Slovenska.

Citát: „Veľmi by som si prial, aby sme mali adresnú pomoc, ale vzhľadom na to, ako málo času máme, aby to prešlo legislatívou a mohlo to platiť od januára, tak sa obávam, že zase skončíme na nejakom jednoduchom plošnom riešení,“ povedal analytik Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz Radovan Ďurana.

Širší kontext: Šéf ÚRSO očakáva zvýšenie cien zemného plynu pre domácnosti, ktoré plynom aj kúria a ohrievajú teplú vodu na úrovni okolo 400 eur za rok. Domácnosti, ktoré na plyne iba varia, by mali platiť ročne o približne 15 eur viac ako doteraz a tie, ktoré varia a ohrievajú plynom vodu, o 200 eur. Cena elektriny pre domácnosti by sa podľa Holjenčíka v budúcom roku zvýšiť nemala.

Prečítaj si aj tieto články: 

13. októbra 2024 o 13:40 Čas čítania 0:53 Vláda plánuje aktualizovať informácie o dávkach z tretieho piliera. Tie sa dotknú úpravy a zjednotenia dôchodkovej prognózy Vláda plánuje aktualizovať informácie o dávkach z tretieho piliera. Tie sa dotknú úpravy a zjednotenia dôchodkovej prognózy
8. októbra 2024 o 17:58 Čas čítania 0:24 Konsolidačný balíček spôsobí penzistom výrazný škrt v dôchodkoch. Ročne prídu o stovky eur Konsolidačný balíček spôsobí penzistom výrazný škrt v dôchodkoch. Ročne prídu o stovky eur
9. októbra 2024 o 9:10 Čas čítania 0:46 Vláda láka vojakov do armády na príspevok 8 000 eur. Sľubuje im vyššie platy a viac dovolenky Vláda láka vojakov do armády na príspevok 8 000 eur. Sľubuje im vyššie platy a viac dovolenky
Domov
Zdieľať
Diskusia