Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
dnes 8. októbra 2024 o 17:58
Čas čítania 0:24

Konsolidačný balíček spôsobí penzistom výrazný škrt v dôchodkoch. Ročne prídu o stovky eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Penzisti prídu o 450 eur ročne.

  • Schválenie konsolidačného balíčka spôsobí výrazný škrt v rodičovskom dôchodku. Podľa prepočtov Rady pre rozpočtovú zodpovednosť prídu penzisti o 450 eur ročne.
  • V rámci zmeny rodičovského dôchodku prídu o 351 eur. Ďalšie opatrenia ako napríklad zvyšovanie DPH spôsobia to, že dôchodci prídu o ďalších 99 eur.

Prijaté konsolidačné opatrenia znížia množstvo peňazí aj rodinám. „Disponibilné príjmy“ klesnú o 1,5 % ročne, čo predstavuje sumu 270 eur. Balíček opatrení sa najviac dotkne rodín so stredným príjmom, uviedla Rada pre rozpočtovú zodpovednosť.

Okrem opatrení vyplývajúcich z novej legislatívy by mohli mať vplyv aj predchádzajúce opatrenia ako napríklad plný trinásty dôchodok.

Prečítaj si aj tieto články:

3. októbra 2024 o 11:55 Čas čítania 2:22 AKTUÁLNE: Parlament schválil konsolidačný balík. Slovensko bude mať vyššiu DPH aj firemnú daň AKTUÁLNE: Parlament schválil konsolidačný balík. Slovensko bude mať vyššiu DPH aj firemnú daň
4. októbra 2024 o 13:35 Čas čítania 0:33 Mnohým domácnostiam klesnú príjmy na bežné výdavky o stovky eur. Dôsledky konsolidácie sa môžu prejaviť aj v trinástom dôchodku Mnohým domácnostiam klesnú príjmy na bežné výdavky o stovky eur. Dôsledky konsolidácie sa môžu prejaviť aj v trinástom dôchodku
3. októbra 2024 o 6:41 Čas čítania 1:12 Dolinková avizuje zmeny v konsolidačných opatreniach pre zdravotníctvo. Uviedla čo všetko sa má meniť Dolinková avizuje zmeny v konsolidačných opatreniach pre zdravotníctvo. Uviedla čo všetko sa má meniť

Domov
Zdieľať
Diskusia