Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radoslava Horňáková TASR
včera 17. októbra 2024 o 15:27
Čas čítania 0:31

SNS chce zaviesť nový povinný príspevok pre zamestnancov. Má bojovať proti obezite

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SNS navrhuje povinný príspevok na športové aktivity detí.

Slovenská národná strana (SNS) predstavila návrh zákona, ktorý pre zamestnávateľov s viac ako 49 zamestnancami zavádza povinný príspevok na športové činnosti detí zamestnancov.

Príspevok pokryje 55 % výdavkov na športové aktivity dieťaťa, s maximálnou výškou 275 eur ročne na všetky deti zamestnanca.

SNS sa vraj snaží zabezpečiť prístup k športovým aktivitám pre všetky deti, nezávisle od finančných možností rodín. Zamestnávatelia s menej ako 49 zamestnancami by mohli dobrovoľne poskytovať príspevky na šport. Návrh tiež podporuje športové organizácie, ktoré budú môcť vydávať účtovné doklady pre uplatnenie príspevku.

Cieľom je zvýšiť ekonomickú aktivitu športových klubov a zapojiť viac detí do športu, čím sa má zlepšiť zdravie spoločnosti. SNS upozorňuje na problémy s obezitou a nedostatkom pohybu medzi deťmi a navrhuje zákon, ktorý by podporil pravidelné športové aktivity pre zlepšenie fyzického a psychického zdravia detí.

Domov
Zdieľať
Diskusia