Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová SITA
včera 21. októbra 2024 o 19:10
Čas čítania 0:32

V noci zo soboty na nedeľu októbra sa bude meniť čas. Slováci si pospia o hodinu dlhšie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovákom sa deň skráti o hodinu.

  • V noci zo soboty 26. na nedeľu 27. októbra Slovensko prechádza z letného času na zimný, teda stredoeurópsky čas. Ručičky sa o 3:00 vrátia späť na 2:00.
  • Ľudia budú tak spať o hodinu dlhšie.
  • Hlavným cieľom zavedenia letného času bolo šetrenie energie a lepšie využívanie prirodzeného denného svetla. Nevýhodou je porušenie biorytmu, ktoré mnohým ľuďom spôsobuje problémy.

Zmenu času z letného na zimný a naopak uplatňujú všetky európske krajiny okrem Ruska, Bieloruska, Islandu a časti Grónska a niektorých ostrovov. Zmena času teda môže spôsobiť problémy s komunikáciou, cestovaním medzi krajinami, kde zmenu času neaplikujú.


Jarnú a jesennú zmenu času v EÚ zosúlaďuje smernica o úprave letného času z roku 2001. Smernica stanovuje deň a čas, keď sa začína a končí obdobie letného času v celej Únii.

Prečítaj si aj tieto články:

21. októbra 2024 o 17:06 Čas čítania 1:17 AKTUÁLNE: Ministerstvo vnútra SR uznalo, že Andrej Babiš bol neoprávnene evidovaný ako agent ŠtB AKTUÁLNE: Ministerstvo vnútra SR uznalo, že Andrej Babiš bol neoprávnene evidovaný ako agent ŠtB
21. októbra 2024 o 16:35 Čas čítania 0:57 Slovák so zbraňou v ruke a zraneným kolenom tvrdil, že ho napadol medveď. Opitého muža hľadali v lese hasiči Slovák so zbraňou v ruke a zraneným kolenom tvrdil, že ho napadol medveď. Opitého muža hľadali v lese hasiči
21. októbra 2024 o 15:50 Čas čítania 0:11 Slovák jazdil po rakúskych cestách rýchlosťou 225 km/h. Za porušenie zákona prišiel o auto aj vodičák Slovák jazdil po rakúskych cestách rýchlosťou 225 km/h. Za porušenie zákona prišiel o auto aj vodičák
závěj slovensko zima
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia