Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
včera 23. októbra 2024 o 20:12
Čas čítania 0:34

STVR plánuje riešiť zabratú doménu stvr.sk: Je to zjavný prípad cybersquattingu, na novej identite webu už pracujeme

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na doméne rtvs.sk aktuálne funguje blog o recenziách.

  • Slovenská televízia a rozhlas (STVR) plánuje riešiť problém s registráciou domény stvr.sk prostredníctvom Arbitrážneho centra pre alternatívne riešenie doménových sporov (ADR).
  • Podľa televízie ide o zjavný „cybersquatting“, pretože doménu zaregistroval iný subjekt ešte pred ich oficiálnym vznikom.
  • STVR pre Refresher uviedla, že aktuálne pracujú na novej vizuálnej identite, ktorej súčasťou bude aj nová webová stránka.
Kontaktovali sme aj admina domény stvr.sk, článok v prípade odpovede na naše otázky doplníme o jeho vyjadrenie. 

Širší kontext: Cybersquatting je registrácia internetovej domény s úmyslom profitovať z mena alebo značky, ktorú si plánuje používať iná spoločnosť či organizácia. Doménový spor vznikol v čase, keď Slovenská televízia a rozhlas prechádzali veľkou kritizovanou zmenou.

Ak v tomto období niekto klikol na doménu stvr.sk, spočiatku sa mu zobrazila petícia „Zastavme únos RTVS“, následne na nej bol len kontaktný mail. Odvtedy prešiel web zmenou a dnes je na doméne študentský blog slovaktechvideolessreviews.sk. 

Domov
Zdieľať
Diskusia