Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 26. októbra 2024 o 14:14
Čas čítania 0:35

Pacienti môžu prísť o zdravotnú starostlivosť: VšZP zvažuje ukončenie zmluvy s nemocnicou v Pezinku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

VšZP očakáva, že nemocnica prehodnotí svoje požiadavky a bude spolupracovať na dosiahnutí dohody.

  • Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) pripúšťa možnosť, že od novembra nebude pokračovať v zmluvnom vzťahu so Psychiatrickou nemocnicou Philippa Pinela v Pezinku.
  • Nemocnica podľa poisťovne trvá na neprimeraných podmienkach. Pacientov by v prípade nepokračovania previezla do iných zariadení, s ktorými komunikuje. Poisťovňa podľa svojich slov vyvíja úsilie o pokračovanie zmluvy. 
  • Ako poisťovňa ozrejmila, rokovania s nemocnicou vedie od apríla a jej snahou je dosiahnuť dohodu.

Citát: „Napriek našim snahám sa však stretávame s neprimeranými finančnými požiadavkami zo strany Psychiatrickej nemocnice P. Pinela, ktoré nezohľadňujú aktuálnu trhovú realitu. Na rozdiel od iných poskytovateľov zdravotnej starostlivosti nemocnica naďalej trvá na neprimeraných podmienkach. Odmietame, aby sa rukojemníkmi stávali pacienti,“ uviedla VšZP.

Širší kontext: Štátna poisťovňa deklarovala, že jej záujmom je zabezpečiť kvalitnú zdravotnú starostlivosť v rámci celého Slovenska. Očakáva, že nemocnica prehodnotí svoje požiadavky a bude spolupracovať na dosiahnutí dohody.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

24. októbra 2024 o 11:51 Čas čítania 0:35 ZOZNAM: Toto sú najväčší dlžníci Sociálnej poisťovne na Slovensku. Štátu musia vrátiť desiatky miliónov ZOZNAM: Toto sú najväčší dlžníci Sociálnej poisťovne na Slovensku. Štátu musia vrátiť desiatky miliónov
24. októbra 2024 o 11:02 Čas čítania 1:02 Tisícom Slovákov zrušili jednodňové zákroky. Štátna poisťovňa zaviedla finančný limit Tisícom Slovákov zrušili jednodňové zákroky. Štátna poisťovňa zaviedla finančný limit
23. októbra 2024 o 18:26 Čas čítania 0:51 Fico chce navýšiť právomoci Kotlára. Vláda prerokuje návrh jeho uznesenia Fico chce navýšiť právomoci Kotlára. Vláda prerokuje návrh jeho uznesenia
Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela v Pezinku.
Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela v Pezinku. Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia