Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
dnes 27. októbra 2024 o 17:59
Čas čítania 0:27

Polícia nevie vypátrať autora deepfaku, v ktorom figuroval Šimečka a Tódová. V prípade nevypočuli Harabina, ktorý hoax šíril

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Bratislava III prerušila trestné stíhanie.

Polícia nevie vypátrať autora deepfaku, ktorý pred voľbami šíril nahrávku, v ktorej sa predseda PS Michal Šimečka a novinárka Denníka N Monika Tódová dohadovali o manipulácii volieb, informuje Denník N.

Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Bratislava III prerušila trestné stíhanie. Ako dôvod uviedla, že „sa nepodarilo zistiť skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie voči konkrétnej osobe“. Tódová podala proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť, v ktorej namietala proti tomu, že polícia nevypočula bývalého sudcu a politika Štefana Harabina. Nahrávka sa na jeho Telegrame začala rýchlo šíriť.

„Z dôvodu indícií naznačujúcich, že Štefan Harabin sa osobne pozná s danou osobou, je dôvodné predpokladať, že Štefan Harabin disponuje informáciami, ktoré môžu mať podstatný význam pre toto trestné konanie,“ argumentujú v sťažnosti novinárkini advokáti.

Monika Tódová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia