Podmienky skladovania môžu podľa spoločnosti ovplyvniť kvalitu produktu.
- Slovenka zverejnila na sociálnej sieti negatívnu skúsenosť s múkou Vitaflóra, ktorú kúpila deň pred prípravou palaciniek. Počas varenia si všimla červíka v múke. Tvrdí, že nejde o ojedinelý prípad, keďže s týmto produktom mala podobné skúsenosti už viackrát.
- Spoločnosť Mlyn Kolárovo, výrobca múky Vitaflóra, reagovala na podnet cez vedúcu laboratória Ing. Andreu Sýkorovú. Firma pre regiony.zoznam.sk uviedla, že uplatňuje prísny systém bezpečnosti a kontroly potravín IFS a každý rok prechádza auditmi, aby zabezpečila kvalitu a bezpečnosť výrobkov.
- Informovala tiež, že vykonávajú pravidelnú kontrolu a ochranu priestorov proti škodcom, no spoločnosť nemý vplyv na podmienky skladovania po opustení výrobných priestorov.
Citát: „Každej reklamácii sa venujeme osobitne a hľadáme riešenia, aby sme predchádzali podobným prípadom. K dôkladnému prešetreniu potrebujeme číslo šarže výrobku, ktoré je uvedené na vrchnej časti balenia,“ uviedla Sýkorová.
Širší kontext: Vedúca laboratória zákazníkov vyzvala, aby sa pri podobných prípadoch obrátili priamo na Mlyn Kolárovo, čo umožní firme reklamácie dôsledne prešetriť. Na prešetrenie je však potrebné číslo šarže výrobku uvedené na balení.
Sýkorová zdôrazňuje, že podmienky skladovania môžu ovplyvniť kvalitu produktu, ktorú výrobca v tomto štádiu neovplyvní.
Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: