Gastronómovia zostavili zoznam najhorších slovenských jedál.
Gastronomický portál Taste Atlas pravidelne aktualizuje rebríčky jedál medzinárodných kuchýň. Okrem pozitívnej kritiky sa však objavujú aj zoznamy najhorších jedál, ktoré odborníkom, ktorí ich hodnotili, neulahodili. Gastronomovia preto zostavili zoznam najhoršie hodnotených slovenských jedál.
Jedlá ohodnotilo viac ako 3 400 gastronómov. Systém však zohľadnil približne 2 500 hodnotení. Recenzie od botov či od „slovenských patriotov“, ktorí by mohli mať skreslené pohľady, portál vylúčil.
Do nelichotivého zoznamu sa dostala napríklad smotanová a bryndzová nátierka, demikát či strapačky. Možno ťa prekvapí, že do zoznamu sa dostali aj známe slovenské pochúťky ako kokosové ježe či vianočný dezert medvedie labky.
Celý zoznam najhoršie hodnotených slovenských jedál
1. | Smotanová nátierka |
2. | Ryžový nákyp |
3. | Kokosové ježe |
4. | Veka (chlieb) |
5. | Demikát |
6. | Kapustové fliačky |
7. | Karbonátky |
8. | Žemľovka |
9. | Strapačky |
10. | Bryndzová nátierka |
11. | Medvedie labky |
12. | Makovník |
13. | Treska |
14. | Laskonky |
15. | Bratislavský rožok |