Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
3. marca 2023, 10:45
Čas čítania 0:43

Znovu k nám prichádzajú silné mrazy a poriadne sneženie. Slovensko už v najbližších dňoch zasiahne víchrica

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príjemné jarné počasie čoskoro vystriedajú silné mrazy a sneh.

Na Slovensku sa koncom týždňa výrazne ochladí. Príjemné jarné počasie čoskoro vystriedajú silné mrazy a sneh. Zároveň na naše územie už v polovici ďalšieho týždňa dorazí víchrica, informuje portál iMeteo.sk.

Do soboty môžeme očakávať príjemné počasie v teplotnom rozmedzí 5 až 12 stupňov Celzia spôsobené tlakovou výšou, ktorá Slovensko zasahuje od severozápadu. V noci na nedeľu však meteorológovia očakávajú prehĺbenie tlakovej níže. Tá sa k nám dostane od Severného mora a postupovať bude do celej Európy vrátane krajín ako Nemecko alebo Poľsko.

Musíme sa pripraviť na víchricu

Tlaková níž prinesie do strednej Európy nadmerné množstvo zrážok a nepriaznivé poveternostné podmienky. Portál iMeteo dodáva, že na Slovensku máme v prvej polovici nasledujúceho týždňa očakávať silný vietor. Úvod týždňa teda bude v porovnaní s predošlými dňami nielen chladnejší, ale aj veternejší.

Teploty by sa mali pohybovať od 0 až 7 stupňov Celzia, zatiaľ čo v noci padnú na veľkej časti Slovenska pod nulu. Na horách očakávajú meteorológovia prílev snehových zrážok, v nižších polohách nás zasa zasiahnu dažde.

Nateraz však nie je jasné, akú intenzitu bude mať víchrica, ktorá na Slovensko dorazí už v najbližších dňoch.

Ilustračné foto.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Adriána Hudecova
Domov
Zdieľať
Diskusia