Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Martin Adam Pavlík
4. marca 2023, 16:28
Čas čítania 0:42

Obľúbený obchodný reťazec mnohých Slovákov je vo finančných problémoch. Požiadal o dočasnú ochranu pred veriteľmi

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Obľúbený obchodný reťazec mnohých Slovákov je vo finančných problémoch. Požiadal o dočasnú ochranu pred veriteľmi
Zdroj: Eurovea

V rokoch 2020 a 2021 pocítil reťazec stratu v stovkách miliónov eur pre tretinový pokles tržieb.

Ako píše denník SME, nemecký obchodný reťazec Peek & Cloppenburg (P&C), ktorý sa zameriava na predaj luxusnejších značiek ako Tommy Hilfiger, Calvin Klein alebo Christian Berg a má štyri pobočky v bratislavských obchodných centrách, je vo finančných problémoch. 

Sú natoľko vážne, že nemecká odnož siete v piatok požiadala súd v Düsseldorfe o dočasnú ochranu pred veriteľmi. Tá sa však netýka dcérskych spoločností siete v zahraničí, teda ani Slovenska, kde jej podnikanie zastrešuje eseročka Peek & Cloppenburg.

Firma s vyše storočnou tradíciou pre denník Handelsblatt uviedla, že za vzniknutý problém môže najmä pandémia covidu. V rokoch 2020 a 2021 pocítili stratu v stovkách miliónov eur pre tretinový pokles tržieb. 

Podľa denníka SME však všetko ešte viac skomplikovala inflácia. Nielenže zákazníci šetria a hľadajú lacnejší variant v konkurenčných obchodoch, obchodu ublížil aj prechod na online predaj. Investície do e-shopu sa módnemu reťazcu vôbec nevrátili. 

Firma však podľa manažéra siete Thomasa Freudeho neplánuje prepúšťať predavačov a všetkých 67 nemeckých obchodov tak bude naďalej fungovať bez obmedzení. Cieľom má byť dohodnutie nižšieho nájomného v existujúcich priestoroch alebo nájdenie nových lacnejších priestorov.

Domov
Zdieľať
Diskusia