Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
13. apríla 2023, 21:25
Čas čítania 0:44

Ponuka snov? Za cenu malého bytu si teraz na Slovensku môžeš kúpiť hokejový klub z extraligy, toto sú podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

MHK 32 Liptovský Mikuláš je vo verejnej obchodnej súťaži od 4. apríla.

Mestský hokejový klub 32 Liptovský Mikuláš sa aktuálne nachádza vo verejnej obchodnej súťaži. Tú vyhlásili v utorok 4. apríla a potrvá presne mesiac, až do štvrtka 4. mája, informuje portál Dnes24

MHK 32 Liptovský Mikuláš je jediným slovenským klubom v najvyššej hokejovej súťaži, ktorý spadá pod majetok mesta. Zvyšných dvanásť tímov v lige sa nachádza v súkromných rukách, uviedol primátor Ján Blcháč.

„Majú svojich majiteľov, ktorí sa venujú len samotnému dianiu v hokeji, zapájajú do existencie sponzorov a žijú výlučne hokejom. V Liptovskom Mikuláši, kde klubu šéfuje mesto, je pri množstve agendy nemožné venovať sa výsostne len fungovaniu hokeja. Odpredajom akcií dávame nášmu hokeju šancu prežiť vo svete súkromných klubov s obrovskými rozpočtami,“ priblížil Blcháč.

Koľko by ťa táto kúpa vyšla?

Mesto Liptovský Mikuláš ponúka akcie klubu za 79 720 eur. Ak máš o kúpu záujem, spoločne s ponukou musíš predložiť aj strategický plán rozvoja klubu na najbližších päť rokov.

Hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková zároveň dodala, že sa víťaz súťaže musí v kúpnej zmluve zaviazať, že nepredá klubovú licenciu a zachová ju v meste. Rovnako tak bude povinný predkladať rozpočet na financovanie vždy na obdobie najbližších dvoch sezón.

Fotka z prvého kola hokejovej Tipsport extraligy zo zápasu HC 21 Prešov – MHk 32 Liptovský Mikuláš.
Fotka z prvého kola hokejovej Tipsport extraligy zo zápasu HC 21 Prešov – MHk 32 Liptovský Mikuláš. Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková
Domov
Zdieľať
Diskusia