Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
17. apríla 2023, 16:00
Čas čítania 0:42

Mladík zazvonil na nesprávny dom, majiteľ ho okamžite dvakrát strelil do hlavy. V USA po čine vypukla veľká demonštrácia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Podľa rodiny bol útok rasovo motivovaný.

Tínedžer v Kansas City išiel 13. apríla vyzdvihnúť svojich súrodencov, no nechtiac zazvonil na zvonček v nesprávnom dome. Jeho majiteľ 16-ročného mladíka menom Ralph Yarl dvakrát strelil do oblasti hlavy, píše Daily Mail. Policajti našli postreleného tínedžera neďaleko domu útočníka. Napriek zraneniam sa mu podarilo utiecť a požiadať o pomoc susedov.

V súčasnosti sa nachádza v nemocnici a jeho zdravotný stav je stabilizovaný. Podľa vyšetrovateľov mal tínedžer vyzdvihnúť svojich súrodencov na adrese 115th Terrace, omylom však prišiel k domu na 115th Street.

Polícia útočníka vzala na 24 hodín do väzby (podľa zákonov v americkom štáte Missouri má väzba 24-hodinový limit) a následne ho prepustila na slobodu. Voči mužovi zatiaľ nevzniesla obvinenie, uvádza CNN.

Na demonštráciu pred domom strelca prišli protestujúci aj s transparentmi Black lives matter, čím naznačovali, že išlo o rasovo motivovaný čin. Túto verziu, za ktorou stojí aj rodina, však policajti zatiaľ nepotvrdili a prípad naďalej vyšetrujú.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Na GoFundMe teta obete spustila finančnú zbierku, do ktorej môžu ľudia prispieť na náklady určené na Ralphovu liečbu. Po 16 hodinách je na konte zbierky takmer 750 000 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia