Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
19. apríla 2023, 20:31
Čas čítania 0:43

Nenabíjaj si telefón na verejných staniciach, radí americká FBI. Podstupuješ veľké riziko

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hackeri útočia novým spôsobom.

Nabíjacie stanice na verejných priestranstvách, staniciach, letiskách či nákupných centrách sú čoraz rozšírenejšie. Hackeri prišli na spôsob, ako z digitálnych zariadení ukradnúť citlivé osobné dáta počas ich nabíjania, upozorňuje americká vládna agentúra FBI na Twitteri. 

Nabíjanie mobilov, počítačov a tabletov cez USB porty na verejnosti môže byť veľmi nebezpečné. Hackeri totiž dokážu prostredníctvom zavedenia škodlivého softvéru do USB portov preniesť a ukradnúť všetky citlivé dáta umiestnené v nabíjacích zariadeniach. Ohrozené sú osobné údaje, heslá a ďalšie citlivé informácie. 

„Vyhnite sa používaniu bezplatných nabíjacích staníc na letiskách, v hoteloch alebo nákupných centrách. Hackeri prišli na spôsoby, ako využiť verejné USB porty na zavedenie škodlivého softvéru a monitorovacieho softvéru do zariadení," upozornil FBI na Twitteri.

FBI cestujúcim odporúča, aby si so sebou nosili vlastnú nabíjačku aj kábel a eliminovali tak riziko hackerského útoku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia