Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
20. apríla 2023, 10:50
Čas čítania 0:36

Falošný rozhovor so Schumacherom pobláznil verejnosť. Novinári ho vytvorili cez umelú inteligenciu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Magazín Die Aktuelle zverejnil exkluzívny rozhovor s legendárnym Michaelom Schumacherom. Netrvalo dlho a ukázalo sa, že si ho vymysleli.

Nemecký magazín Die Aktuelle publikoval v sobotu 15. apríla „exkluzívny rozhovor“ s legendárnym jazdcom formuly 1 Michaelom Schumacherom. Verejnosť však zistila, že v redakcii využili umelú inteligenciu na vytvorenie falošných vyjadrení, informuje The Independent.

Magazín prezentoval vymyslený rozhovor ako prvé interview, ktoré sa nemecká legenda a sedemnásobný šampión F1 rozhodol poskytnúť od tragickej nehody spred 10 rokov. „Žiadne úbohé či nejasné vety od priateľov, ale odpovede priamo od neho,“ uviedli v článku.

Na verejnosti nevystúpil takmer desaťročie

Vo fiktívnom rozhovore sa Schumacher vyjadroval napríklad priamo k lyžiarskej nehode a jej dosahoch na svoj život.

Michael Schumacher pritom verejne nevystúpil ani neposkytol žiadny rozhovor už od decembra 2013. Nemecké médiá dokonca dospeli k nepísanej dohode, že do života legendárneho jazdca nebudú zasahovať či narúšať jeho súkromie.

Portál ESPN zároveň priblížil, že Schumacherova rodina plánuje zažalovať nemecký magazín, ktorý publikoval vymyslené interview.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN F1 (@espnf1)

Domov
Zdieľať
Diskusia