Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
25. apríla 2023, 7:19
Čas čítania 0:42

Lacný módny reťazec na Slovensku definitívne končí. Skrachoval pre jedinú chybu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Švajčiarska značka Tally Weijl na Slovensku pôsobila od roku 2008.

Známa odevná značka Tally Weijl sa vo februári ocitla na zozname insolventných spoločností. Súd oficiálne vyhlásil konkurz na jej majetok, informujú Hospodárske noviny.

„Súd vyhlasuje konkurz na majetok dlžníka: Tally Weijl Retail Slovakia, s. r. o.,“ uviedol register úpadcov v definitívnom rozhodnutí. Švajčiarska spoločnosť spravila v čase pandémie niekoľko chybných krokov, pre ktoré nebola ďalej schopná platiť svoje záväzky. 

6. marca 2023, 14:30 Čas čítania 3:51 Známy módny reťazec na Slovensku skrachoval. Zamestnanci nám opísali, ako im firma zatajovala problémy a ostali bez výplat Známy módny reťazec na Slovensku skrachoval. Zamestnanci nám opísali, ako im firma zatajovala problémy a ostali bez výplat

Známy reťazec podal koncom januára návrh na vyhlásenie insolvenčného konania. Značka mala v roku 2018 tržby v hodnote 4,7 milióna eur a túto sumu si udržiavala niekoľko rokov. Čísla začali prudko klesať na začiatku pandémie, najprv na 1,6 milióna eur v roku 2021. Značka sa dohodla s bankami na predĺžení financovania a získala úver, ktorý poskytovala vláda z covidového programu.

Tento reťazec nebol zďaleka jediný, ktorého nekompetentný manažment dostal v čase pandémie do finančných problémov. Svoje o tom vie aj slovenská značka veselých ponožiek Dedoles. Odchod z nášho trhu ohlásila aj predajňa Orsay či sieť optík Eiffel Optic, ktorá neodišla zo slovenského trhu najelegantnejším spôsobom. Reťazec dlhuje zákazníkom peniaze a nedodal im produkty, chystajú preto hromadné trestné oznámenie

Domov
Zdieľať
Diskusia