Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. apríla 2023, 12:03
Čas čítania 0:37

Úplný zákaz niektorých e-cigariet na Slovensku môže byť realitou. Poslanci zverejnili dôvody

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predaj aromatizovaných zahrievaných tabakových výrobkov by sa mohol zakázať.

Predaj zahrievaných tabakových výrobkov s arómou by sa mal zakázať. Vyplýva to z návrhu novely zákona o výrobe, označovaní a predaji tabakových výrobkov a súvisiacich výrobkov z dielne poslancov Sme rodina, ktorý predložili do Národnej rady SR s cieľom zosúladiť národnú a európsku legislatívu.

„Navrhuje sa doplniť do zákona definíciu zahrievaného tabakového výrobku, ktorým je nový tabakový výrobok, z ktorého sa zahrievaním uvoľňujú emisie obsahujúce nikotín a iné chemické látky, ktoré následne používateľ vdychuje, pričom ide v závislosti od ich vlastností o bezdymové tabakové výrobky alebo o tabakové výrobky na fajčenie,“ uviedli predkladatelia.

Na zahrievané tabakové výrobky sa má vzťahovať zákaz uvádzať na trh tabakové výrobky s charakteristickou arómou alebo obsahujúce arómy v akýchkoľvek ich zložkách, ako napríklad vo filtroch, v papieroch, baleniach, kapsulách, alebo akékoľvek technické prvky umožňujúce zmenu vône alebo chuti dotknutých tabakových výrobkov alebo ich intenzity dymu, ktorý už existuje pre cigarety a tabak na vlastnoručné zhotovenie cigariet.

Navrhovaná účinnosť zákona je od 23. októbra.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/NisonCo PR and SEO
Domov
Zdieľať
Diskusia